Primăria Turburea a obţinut fonduri pentru canalizare

Autorităţile locale de la Turburea au obţinut fonduri guvernamentale în vederea introducerii reţelei de canalizare. Contractul de finanţare urmează să fie semnat în aceste zile, după care va demara procedura de scoatere la licitaţie a lucrărilor. În prima fază va fi introdusă canalizarea în satele Şipot, Turburea şi Spahii, urmând ca anul viitor să fie racordate la această reţea satele Poiana şi Cocorova.

Gospodăriile din Turburea se vor putea racorda la reţeaua de canalizare începând de anul viitor. Acest lucru va fi posibil întrucât în cel mult două luni vor fi demarate lucrările. Autorităţile locale au obţinut fonduri guvernamentale şi urmează să semneze contractul de finanţare. „Zilele acestea vom merge la Bucureşti pentru a semna contractul de finanţare. Imediat după aceea vom demara procedura de scoatere la licitaţie, urmând să publicăm anunţul pe SEAP”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 8.000.000 de lei. „Proiectul presupune realizarea unei reţele de canalizare de 16 km, pentru satele Şipot, Turburea şi Spahii. Investiţia este de 8.100.000 de lei. În condiţiile în care nu ni se alocau fonduri guvernamentale, noi din bugetul local nu aveam nici o posibilitate de realiza o investiţie de o asemenea anvergură. Lucrările vor începe în această vară, urmând a se termina anul viitor”, a precizat Ion Bârcă.

Odată finalizat acest proiect, edilul local va încerca să facă noi demersuri pentru ca şi gospodăriile din satele Poiana şi Cocorova să poată beneficia de canalizare. În momentul de faţă, edilul local insistă şi pentru extinderea reţelei de gaze naturale în satul Poiana. Acesta este nemulţumit din cauză că furnizorul tărăgănează lucrurile. „De ceva timp încercăm să extindem reţeaua de gaze şi în satul Poiana, măcar până la şcoală. Avem toate avizele necesare, dar cei de la Distrigaz întârzie să facă actul adiţional. Ei sunt obligaţi să încheie acte adiţionale, acolo unde există gaze naturale, în vederea extinderii reţelei”, spune primarul Bârcă.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: