Primăria vrea copiii cluburilor care funcţionează în Târgu Jiu

Clubul Primăriei Târgu Jiu nu a renunţat la ideea de a înfiinţa şi o secţie de fotbal, idee care se tot vehiculează de la înfiinţarea CSM Târgu Jiu. Primarul Marcel Romanescu a spus că vrea să aducă la clubul primăriei copiii, dar şi antrenorii din Târgu Jiu care se pregătesc acum la alte cluburi şi joacă pe terenul sintetic al echipei Pandurii.

La fel cum se anunţă de doi ani, şi anul acesta s-a fost făcut anunţul că CSM Târgu Jiu va avea secţie de fotbal, de această dată din 2022. În urmă cu un an, directorul CSM, Robert Bălăeţ, spunea că se va înfiinţa secţia de fotbal a clubului în 2021, dar nu s-a făcut nici un demers în acest sens.

Acum, primarul Marcel Romanescu spune că va face o academie de fotbal la CSM Târgu Jiu. „În momentul în care în 2022 dăm drumul la seceţia de fotbal a clubului, la mica academie pe care încercăm să o facem la CSM, eu garantez că în maxim un an de zile vom avea 400 de copii la fotbal. Dar dacă se deschide şi această oportunitate, din punctul meu de vedere o mare oportunitate pentru copii din Târgu Jiu şi din judeţul Gorj, 400 de copii îi vom avea la prima strigare”, a spus primarul Romanescu, invitat  în emisiunea ”Sportul Gorjean” de la Radio Infinit, unde a dezvăluit că vrea să ia la CSM copiii şi antrenorii cluburilor din Târgu Jiu.

„Într-un an vom avea o academie de fotbal la Târgu Jiu, în mare parte cu antrenorii care îi pregătesc acum. Pentru că interesul nostru este să şi atragem antrenorii din Târgu Jiu, iar acolo unde nu avem aducem. Dar e foarte bine să se creeze această chimie între antrenorii şi profesorii din Târgu Jiu şi colectivele de copii din Târgu Jiu”, a spus Romanescu.

Practic primăria vrea să ia la propriul club copiii şi juniorii deja pregătiţi de alte cluburi, însă cu tot cu antrenori. Nu se ştie însă ce le poate oferi primăria acestora, cât timp acum le ia chirie pe terenul sintetic şi nu le oferă nici măcar un vestiar.

În prezent mai mult de 20 de grupe de copii şi juniori, adică aproximativ 400 de copii, dispută jocuri oficiale pe terenul sintetic de la Târgu Jiu, teren care este revendicat de Primăria Târgu Jiu deşi a fost amenajat de clubul Pandurii.

Întrebarea este dacă antrenorii şi copiii de la aceste cluburi vor şi accepta să meargă la acest club CSM, care a pus monopol pe baza sportivă şi vestiare. Aceşti copii sunt puşi să se pregătească de jocuri în condiţii inumane, în timp ce primăria ţine închise vestiarele de la stadion şi Sala Sporturilor.

Copiii de la aceste cluburi, pe care chiar primarul susţine că îi doreşte la propriul club, se echipează în aer liber, în ploaie, pe garduri, în tribune sau pe băncile de rezerve ale clubului Pandurii.Şi merg la toaletă în caz de necesitate urgentă, în pauza meciurilor, în spatele tribunelor sau după gardurile împrejmuitoare de la teren.

Vizualizări: 788

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: