Primărie în brutărie într-o comună din Gorj

Autorităţile locale din comuna Leleşti încearcă să găsesacă finanţare pentru construirea unui nou sediu pentru primărie. Unitatea administrativ teritorială de aici funcţionează de mai bine de 10 ani într-o fostă brutărie recondiţionată, în timp ce vechiul sediu este în paragină.

Autorităţile locale au depus proiectul pentru noul sediu administrativ prin PNDL şi speră să obţină finanţare anul viitor. Primarul din Leleşti nu este la prima încercare de acest gen, însă mereu au apărut alte priorităţi în comună. "Noi ne dorim un sediu nou de mai mult timp. Am mai depus o dată proiectul pentru primărie cu cel pentru drumuri, nu au fost bani pentru ambele şi am ales drumurile. Acum, când am pus comuna la punct şi avem tot ce ne trebuie, o să ne axăm şi pe primărie. Nu mai avem niciun proiect în derulare în afară de drumul judeţean care în mod sigur la primăvară va fi gata", a declarat primarul din Leleşti, Vasile Laurenţiu Turcilă.

Investiţia la noua primărie se ridică la aproximativ 2.400.000 de lei şi nu va fi posibilă cu bani de la bugetul local. "Noi din 2008 avem sediu în vechea brutărie din comună. Nu plătim chirie, că a fost tot a primăriei. Am făcut expertize la vechiul sediu administrativ şi este foarte degradat. Ne-ar costa mai mult să ne apucăm de consolidări şi reparaţii. În aceste condiţii am decis să demolăm vechiul sediu şi să construim primăria de la zero. Noi funcţionăm provizoriu în brutărie, dar e timpul să avem şi noi un sediu că a trecut destul timp de când suntem aici., a mai declarat primarul.

Vizualizări: 1,952

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: