Primărie obligată să plătească servicii oferite „la negru”

Primăria Turburea este obligată de o firmă de pază din Dolj să plătească 200 de milioane de lei vechi pentru servicii oferite „la negru”. Suma reprezintă mai exact contravaloarea serviciilor prestate de către şase paznici, timp de două luni, pe raza comunei, paznici care nu au fost angajaţi în baza unui contract.

Primarul comunei Turburea, Ion Bârcă, susţine că, după decesul fostului primar Daniel Ursulescu, a avut loc un val de procese, numeroase firme au dat în judecată primăria pentru a-şi recupera banii pentru anumite servicii ce au fost prestate doar în urma unei înţelegeri verbale dintre autorităţile locale şi reprezentanţii firmei.

Primăria Turburea este dată în judecată de o firmă de pază din Dolj care asigura ordinea la şcolile din comună şi primărie. „Este vorba de SC Civitas PSG SRL. Această firmă vrea să-i plătim 20.000 de lei degeaba. Ei au avut un contract cu primăria pe o perioadă de şapte luni, încasau lunar 10.000 de lei. După ce contractul a expirat, firma a mai asigurat paza în comună încă două luni în baza unei înţelegeri verbale cu fostul primar. Nu vom plăti niciun leu acestei firme pentru că nu există niciun contract încheiat cu aceasta”, a spus Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Reprezentanţii firmei în cauză îşi vor banii, motiv pentru care spun că vor apela în continuare la instanţă până când vor avea câştig de cauză. „Cea mai mare pondere din acei bani erau cheltuiţi pentru plata salariilor paznicilor, impozitului pe profit, vă daţi seama că nu putem să renunţăm aşa uşor şi acum am hotărât să urmăm această cale a instanţei“, a precizat Dumitru Chiţa, consilierul juridic al firmei de pază. 

PRECEDENT

Cu doar câteva săptămâni în urmă, Primăria Turburea a pierdut în instanţă procesul intentat de o firmă din Olt căreia trebuie să-i plătească 800 de milioane de lei vechi pentru nişte staţii de autobuz care de doi ani de când a fost achiziţionate nu au fost montate. Nici această achiziţie nu a avut la bază un contract.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: