Primarii afectaţi de minerit se întâlnesc cu prefectul

Primarii din localităţile afectate de activitatea desfăşurată de Complexul Energetic Oltenia au reacţionat după ce conducerea companiei a trimis în şomaj tehnic minerii şi energeticienii, prin rotaţie. Mai mult, CE Oltenia a anunţat că va pune în aplicare un program de restructurare ce vizează plecarea a 2000 de salariaţi din sistem. "Ajungem în colaps", a spus primarul din Negomir, Ion Gruescu.

Primarul din Negomir, Ion Gruescu, se plânge că au scăzut veniturile la bugetul local şi îi este teamă că mulţi dintre localnici îşi vor pierde locurile de muncă. Astfel stând lucrurile, a cerut o întâlnire cu prefectul Gheorghe Paraschivu, la care să ia parte primarii din localităţile în care compania energetică desfășoară activitate. A fost stabilită o şedință pentru miercuri, 30 martie. "Am stabilit o întâlnire cu domnul prefect. Ne primeşte miercuri, după întâlnirea pe care o avem cu alegerile. Vrem să discutăm cu dânsul problema aceasta cu şomajul tehnic. Văd că importăm 900 MW și producția pe cărbune e de 1270 MW. Este incredibil. Prefectul este reprezentantul Guvernului, dacă nu face dânsul ceva, facem noi. Ce facem, stăm să murim? Avem și noi obligaţii, că reprezentăm oamenii. Mai întrebăm și noi pe unde putem, să se vadă că este interes şi din partea noastră. Că dacă nu zicem nimic, spun că ne e bine. E cumplit. E o situaţie îngrozitoare. Sper să vină toţi primarii din zonele miniere, am vorbit cu marea majoritate. Se pierde foarte mult impozit, după ce că era cum era, că le-au mai scăzut salariile. Se pierde foarte mult acum, cu 75%. Ajungem în colaps total", a declarat Ion Gruescu, primarul comunei Negomir.
"Vom fi mulţi primari. Vom discuta cu prefectul să vedem ce spune. Cerem să nu se reducă din personal și să nu mai cumpărăm curent din afară", a spus şi Florinel Țuilă, primarul comunei Cătunele.
De altfel, primarii au strâns și semnături de la cetățeni pentru păstrarea sediului social al companiei la Târgu Jiu, așa cum le-a cerut fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu. La primăria Negomir s-au strâns 600 de astfel de semnături. Și la primăria Turceni se organizează o astfel de acțiune. Primarul Dumitru Gâlceavă a anunțat cetățenii pe facebook, să vină să semneze listele întocmite în acest sens.

Vizualizări: 424

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: