Primarii au epuizat banii de la Consiliul Judeţean

Nici nu a trecut prima jumătate a anului că primarii gorjeni au şi terminat banii primiţi de la Consiliul Judeţean Gorj. Cele mai multe primării abia mai supravieţuiesc din bugetul local în timp ce altele sunt îngropate în datorii. Au fost totuşi şi primari economi care se pot lăuda că nu au nicio datorie şi mai au şi bani de la Consiliu.

Cei mai mulţi primari gorjeni se plâng că au terminat deja banii primiţi de la Consiliul Judeţean şi că nici nu poate fi vorba de noi investiţii în această situaţie. Foarte mulţi dintre ei au datorii chiar de anul trecut pe care nu au putut să şi le achite motiv pentru care nu au mai demarat niciun proiect pentru anul acesta. „Noi suntem pe ultima sută de metri cu banii primiţi de la Consiliul Judeţean, mai am şi datorii de anul trecut neachitate. Am primit două miliarde cu care nu am ştiut ce să fac mai întâi. Nici vorbă de investiţii, nici măcar nu e jumătatea anului şi noi ne chinuim să supravieţuim cu banii de la bugetul local”, a declarat Dumitru Cornea, primarul comunei Albeni.

Alţii, buni gospodari, declară că nu au risipit motiv pentru care mai au încă bani şi au şi proiecte în desfăşurare. Este cazul primarului din Bălăneşti care nu neagă că i-ar mai trebui nişte bani dar nu se poate plânge pentru că a gospodărit banii cum a ştiut mai bine. „Acum sigur că mi-ar mai trebui, dar m-am gospodărit foarte bine, am cheltuit mai puţin şi acum ne e bine. În prezent mai aştept nişte bani pentru un nou proiect de extindere a reţelei de apă deci am mai făcut ceva mişcări prin comună. E bine deocamdată acum să vedem cât ne mai ajung”, a declarat Radu Rotaru, comuna Bălăneşti.

Unii primari mai norocoşi pentru că au primit sume mai mari de la Consiliul Judeţean spun că o duc foarte bine cu banii şi că nici nu se aşteaptă să aibă probleme. Printre primarii norocoşi se numără şi Costel Buzianu, primarul oraşului Tismana care a primit de la Consiliul Judeţean 80 de miliarde de lei şi care spune că secretul ca banii să ajungă mai mult timp este să şti pe ce să-i cheltuieşti. „Banii îţi ajung dacă îi gospodăreşti cum trebuie, nu să-i risipeşti pe lucruri inutile. Sumele nu contează pentru că nu sunt contabil dar ca să vă spun am primit 80 de miliarde. Nu avem probleme cu salariile, nu avem datorii, stăm foarte bine aş putea spune”, a declarat Costel Buzianu.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: