Primarii din GAL Parâng au primit banii pentru investiţii

Şapte comune din Gorj au primit bani pentru investiţii prin intermediul Grupului de Acţiune Locală (GAL) Parâng. Este vorba de fonduri nerambursabile în cuantum de aproximativ 187 de mii de euro pentru infrastructură. După ce au semnat contractele de finanţare edilii locali speră să înceapă lucrările în primăvară.

Grupul de Acţiune Locală (GAL) Parâng împarte aproximativ 1,6 milioane de euro localităţilor membre. Această asociere este constituită din nouă localităţi: Alimpeşti, Baia de Fier, Bengeşti-Ciocadia, Bumbeşti-Piţic, Crasna, Polovragi, Scoarţa, Novaci (Gorj) şi Alunu (Vâlcea). Singura administraţie care nu a putut  depune proiecte pentru a obţine fonduri în vederea demarării unor investiţii pe infrastructură este Primăria Novaci, care a fost privată de această facilitate din cauza statutului de oraş al localităţii.

Primarii pregătesc deja licitaţiile pentru atribuirea lucrărilor. „Am primit 187 de mii de euro de la GAL şi am semnat contractul de finanţare. Vrem să modernizăm două drumuri săteşti. Este vorba despre DS 7 (Liniuţa) şi DS 11 (uliţa de la Bălaşa). Banii vor veni în două tranşe, iar lucrările trebuie terminate până în septembrie. În momentul de faţă, întocmim documentaţia pentru a publica licitaţia pe SEAP”, a declarat Victor Geogia, primarul de la Bengeşti Ciocadia.

În aceeaşi situaţie se află şi Primăria Polovragi. „Am semnat contractul de finanţare, sperăm ca la începutul lunii februarie să publicăm licitaţia pe SEAP, iar în primăvară să începem lucrările. Cu banii primiţi de la GAL vom mări debitul de apă. Am mai găsit un izvor şi l-am captat la 3,5 km de conducta de aducţiune. S-au racordat foarte multe gospodării la reţeaua de apă, iar pe timpul verii s-a mai întâmplat oamenii să rămână fără apă”, a precizat Ştefan Făsuescu, primarul comunei Polovragi.

La rândul său, edilul local de Baia de Fier spune că va urgenta lucrările pentru ca acestea să se finalizeze până la vară. „Cu suma de  187 de mii de euro primită de la GAL vom reabilita două drumuri din satul nou. Sperăm ca licitaţia să decurgă bine şi să nu existe contestaţii pentru ca lucrările să demareze în perioada următoare. Aş vrea ca până în iulie să fie şi terminate”, a menţionat Dumitru Turbăceanu, primarul de la Baia de Fier.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: