Primarii gorjeni, îngrijoraţi de pierderile CE Oltenia

Primarii gorjeni sunt îngrijoraţi de situaţia CE Oltenia, după ce bilanţul companiei arată pierderi de 193 de milioane RON pe primele şase luni ale anului. Liderul PSD Gorj Ion Călinoiu vine cu minciuna că societatea a trecut pe profit la 9 luni, dar nu prezintă o balanţă a CE Oltenia, ca să dovedească cele spuse. Pierderea pe primele şase luni este mult prea mare pentru a putea fi recuperată, mai ales că societatea vinde în continuare puţin şi ieftin. Unii primari susţin însă că le vine greu să creadă că managementul lui Ciurel este atât de prost.

Primarul liberal de la Turceni spune că situaţia este una dramatică şi cere şefilor CE Oltenia să găsească soluţii pentru a remedia situaţia. Mai mult, edilul se teme să nu se ajungă la disponibilizări pe acest considerent. “Eu sper să fie trecătoare şi sper să îşi revină pentru că viaţa localităţii depinde în mare parte de ce se întâmplă în Termocentrală. Fac apel la administraţie să găsească soluţii şi să rezolve problema asta. E dramatic! Pe mine mă sperie din punctul de vedere al oamenilor care sunt angajaţi. Sper să-şi menţină locurile de muncă  să aibă din ce să îşi întreţină familiile”, a precizat Dumitru Gâlceavă, primarul din Turceni. 

Şeful administraţiei locale de la Motru nu a dorit să comenteze. Edilul a spus că nu a văzut raportul Consiliului de Supraveghere.

Bucurescu: Ciurel a salvat complexul

Primarul de la Slivileşti, Sorin Bucurescu, spune că partidul din care face parte, dar şi managerul Laurenţiu Ciurel au salvat compania. „Dacă nu era Ciurel şi dacă nu era PSD nici nu mai exista Complexul Energetic la Târgu Jiu. Era dezastru. Dacă era Bălăşoiu, era la Craiova. Singurul care a putut salva complexul, aşa cum e el, pe linia de plutire, nu e nimeni altul decât Ciurel, cu sprijinul PSD. Situaţia în momentul de faţă este foarte bună. Observăm că s-a dat şi cota de cărbune, observăm că cei care nu au luat cota de cărbune primesc banii, deci să ne uităm la nivel naţional, situaţia este foarte bună datorită managerului general şi datorită lui Victor Ponta care a ţinut cont că este deputat de Gorj şi prim-ministru scos cu ajutorul gorjenilor şi ţine complexul la linia de plutire”, a spus Bucurescu.

Iată pe ce se mai bazează edilul când spune că nu sunt probleme. „E bine, că eu văd maşinile de mineri care trec prin localitate, trec cu oamenii la muncă, schimbul I, schimbul II, schimbul III. Duminică am trecut pe lângă stocul de cărbune din Mătăsari şi s-a golit. S-a livrat tot cărbunele din stoc. Înseamnă că pe acel cărbune se primesc şi bani. Înseamnă că e bine”, a completat primarul.

Ţuilă: Nu-mi vine să cred treaba asta 

Alţi primari spun că nu le vine să creadă că CE Oltenia a înregistrat pierderi de peste 190 de milioane de lei în primul semestru al anului. Florinel Ţuilă, primarul PC de la Cătunele, a spus că „Nu-mi vine să cred treaba asta. Nu cred. Atunci managerul privat ce face? Că el era plătit la realizări. Mă îngrijorează situaţia pentru că până la urmă asta este singura speranţă a celor ce muncesc la compania naţională şi a zonelor miniere. Chiar nu îmi vine să cred că s-a întâmplat aşa, că poate fi o pagubă aşa de mare, probabil că n-au încasat sumele pe care au făcut contracte, dar nu cred că au vândut sub preţul de producţie. Cred că este o greşeală în toată treaba asta. Eu zic că din cauza unei greşeli administrative s-a întâmplat aşa. Adică, ca în orice firmă trebuie să produci mai mult decât cheltui”, a spus primarul din Cătunele.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: