Primarii gorjeni refuză să plătească naveta profesorilor

Dascălii gorjeni care fac naveta trebuie să-și suporte din buzunar această cheltuială. Din cauza lipsei banilor, multe primării din județul Gorj refuză să le deconteze transportul cadrelor didactice navetiste. Sunt și primari cărora nu li se pare normal să suporte din bugetul local transportatul dascălilor care predau în diferite localități din Gorj. Liderii de sindicat au pus formulare la dispoziția dascălilor care vor să facă acțiuni în instanță.

Cadrele didactice din județul Gorj cheltuiesc o mare parte din salariu pentru navetă. S-a ajuns în această situație pentru că majoritatea primăriilor din județ nu decontează transportul. Primarii dau vina pe criza financiară și pe lipsa banilor la bugetul local. Asta se întâmplă în comuna Licurici, unde edilul susține că nu are de gând să le mai deconteze naveta cadrelor didactice. „Până acum noi le-am decontat transportul dascălilor care fac naveta, dar pentru lunile noiembrie și decembrie am rămas descoperiți. Nu am de unde. Nu pot să las angajații primăriei fără salarii, ca să le plătesc drumul profesorilor. În plus de asta nu au contract cu primăria, nu sunt angajații mei. La funcționarii care fac naveta eu nu le decontez. Până acum s-a putut, dar acum nu mai avem de unde”, a declarat Liviu Drăgulescu, primarul comunei Licurici

Nu a decontat niciodată transportul dascălilor

Primarul din Comuna Slivilești susține că nu a decontat niciodată transportul cadrelor didactice, pentru că și angajații primăriei fac naveta și nu primesc bani în plus pentru asta. Edilul consideră că au știut unde au serviciu și au acceptat să facă naveta. „Eu nu am bani ca să decontez naveta dascălilor. Nici transportul angajaţilor nu-l decontez și am și eu navetiști la primărie. Niciodată nu le-am dat bani și nici nu o să le dau. Cine vrea să facă serviciu la Slivilești să-și plătească naveta. Să fie mulțumiți că au un loc de muncă”, a declarat Sorin Bucurescu.

Primarii nu sunt votați de profesorii navetiști

Primarii gorjeni le-au explicat liderilor de sindicat care au luat legătura cu ei că nu au niciun interes să deconteze transportul cadrelor didactice pentru că acești dascăli nu sunt pe listele de alegători în comunele respective. „Sunt foarte multe probleme legate de neplata navetei pentru profesori, asta pentru că și legea este în dungă. Primarii spun că pe ei nu-i votează navetiștii și nu au interes să cheltuiască bani pentru aceste decontări. Dacă banii ar veni de la Ministerul Educației, situația ar fi alta. Noi le-am dat dascălilor formulare ca să facă acțiuni în instanță,însă mulți renunță pentru că este o treabă birocratică”, a declarat Florinela Ponta, liderul Sindicatului Liber din Învățământ.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: