Primarii gorjeni, supăraţi că Dragnea i-a dus în opoziţie

Trecerea Partidului Social-Democrat în opoziţie i-a nemulţumit pe primarii gorjeni. Aceştia nu înţeleg cum de partidul lor a ajuns în opoziţie, după ce în urmă cu trei ani, sub sigla USL, câştigau alegerile cu peste 70%. Edilii locali cred că Victor Ponta trebuia să-şi ducă mandatul până la capăt şi abia după ce aceea tras la răspundere în cazul unor eventuale eşecuri. Social-democraţii gorjeni sunt convinşi că Guvernul Cioloş nu va putea face nimic, în condiţiile în care nu va fi susţinut de PSD sau de PNL.

Victor Geogia, primarul de la Bengeşti Ciocadia, crede că PSD are o problemă la nivelul conducerii centrale a partidului. „Faptul că au avut 70% şi n-au ştiut să drămuiască lucrurile, înseamnă că e o problemă a conducerii partidului. Oamenii le-au dat o putere enormă şi este păcat că nu au ştiut să o gestioneze. Tot ce a depins de noi, în teritoriu, am făcut, liderii de la centru trebuie însă să se gândească serios la această situaţie. S-a făcut un Congres, dar după părerea mea cred că era bine ca mai multe persoane să-şi fi depus candidatura pentru şefia partidului. Nu trebuia să fie doar un singur candidat, am fi avut de unde alege. Nu trebuia făcut un Congres, aşa, imediat”, a declarat Victor Geogia.

La rândul său, Sorin Bucurescu încă îl regretă pe Victor Ponta. „Noi pe plan local vedem lucrurile într-un fel, ei la Bucureşti le văd în alt fel. Eu cred că Victor Ponta trebuia să ducă guvernarea până la alegerile din 2016. Sper că trecerea în opoziţie a Partidului Social Democrat să ne ajute în 2016, să avem din nou de câştigat. Acum toată lumea dă din gură, toată lumea spune că doreşte alegeri anticipate, dar nimeni nu-şi dă demisia, toată lumea spune că are o guvernare mai bună, dar nimeni nu are curajul să reducă numărul parlamentarilor, care este extraordinar de mare. Cine va reuşi să ia aceste măsuri va avea de câştigat”, a declarat Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivileşti.

Acesta crede România joacă după reguli venite din afara ţării. „Se vede foarte clar că cineva de afară dictează anumite reguli în ţara noastră, cineva de afară face anumite jocuri, paşii care se fac acum se ştiau cu ceva timp înainte. Nu întâmplător i s-a cerut domnului Ponta să-şi dea demisia, nu întâmplător este faptul că domnul Cioloş a ajuns prim-ministrul României. Mi-aş dori ca această ţară să fie condusă de români, de la preşedintele ţării, premierul ţării, primarii din teritoriu şi până la ultimul consilier local. Dacă ne uităm cu atenţie, în acest moment nu este aşa”, susţine Bucurescu. 

Primari: Guvernul Cioloş nu face nimic fără PSD sau PNL

Primarii gorjeni au părere bună despre Cioloş, însă sunt convinşi că nu va realiza nimic fără susţinerea PSD sau PNL. „Îl ştiu pe domnul Cioloş de la întâlnirile noastre, organizate de Asociaţia Comunelor, de fiecare dată a venit. Mi s-a părut un om capabil, cu care poţi să discuţi, are o experienţă în calitatea de comisar european, cunoaşte oficialităţile. Domnul Cioloş este capabil, dar nu va putea face nimic pentru că nu mai e timp. În plus, fără politizare nu se poate. Politizare există în toate statele lumii, noi am făcut prostia să politizăm până jos, dacă se stabilea că politruci sunt până la un anumit nivel altfel stăteau lucrurile”, a declarat Ion Gruescu, primarul de la Negomir. Acesta crede că PSD va susţine Guvernul Cioloş. „Niciodată un premier nu va putea face ceva fără un partid. Eu cred că Cioloş are capacitatea de a convinge partidele politice şi va fi o majoritate la vot. Părerea mea e că şi PSD va susţine Guvernul Cioloş, dar bineînţeles cu anumite condiţii. Nu are rost acum să fim Gică-Contra. Pe noi, toţi de la Gorj, ne-ar interesa problema energiei. Aici ar fi bine să găsim oameni care să ne ajute, să se zbată”, a precizat Gruescu.

Primarul de la Bengeşti Ciocadia a făcut aluzie la Guvernul Tăriceanu. „Într-o ţară democratică nu se poate cu un astfel de guvern. Guvernul Cioloş trebuie să fie sprijinit de un partid. Orice va încerca să facă premierul Cioloş, dacă nu-i convine unui partid spune că nu e bine şi nu vor trece proiecte, iar în aceste condiţii va fi rău pentru ţară. Indiferent ce guvern va fi, trebuie sprijinit politic. Ce se întâmplă în 2016, dacă acest guvern nu va face nimic, pe cine va trage populaţia la răspundere? Trebuie un guvern care să-şi asume răspunderea şi politic. De exemplu, Guvernul Tăriceanu care deşi a fost un guvern minoritar a fost susţinut de PSD. Aşa şi Guvernul Cioloş trebuie susţinut politic fie de PSD, fie de PNL, nu se poate fără politic în democraţie. În caz contrar trecem la o dictatură şi nu e bine pentru economia românească”, a declarat Geogia.

RESPONSABILITATE

Ion Ciocea, primarul de la Bustuchin, este curios să vadă ce va reuşi să facă noul guvern, până la alegerile de anul viitor. „Poate e bine să-i lăsăm pe cei care au dat jos Guvernul Ponta să vadă dacă alţii o fac mai bine decât PSD. Dacă o fac mai bine atunci le strângem mâna, avem nevoie de asemenea schimbări, de asemenea oameni, iar dacă o fac mai rău să-şi asume responsabilitatea”, a declarat  Ciocea. 

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: