Primarii, instruiţi cu privire la atestatele de producător

Primarii gorjeni au fost instruiţi ieri de Consiliul Judeţean cu privire la noile reglementări privind Legea Pieţelor, care au intrat deja în vigoare la 1 mai. Noile reglementări în domeniu prevăd faptul că pieţarii nu mai pot vinde în piaţă în lipsa unui atestat de producător şi a unui carnet de comercializare. Tipărirea acestor documente a întârziat, astfel că oamenii au stat cu frica-n sân de teama amenzilor. Mulţi dintre primari au ridicat abia ieri formularele, după ce au fost instruiţi de către Consiliul Judeţean Gorj. „Problema este puţin mai dificilă şi pentru noi, şi pentru cetăţeni, tipizatele eu astăzi le ridic, dar mai important este că regulile s-au schimbat. O să mergem la fiecare gospodărie în parte să vedem despre ce este vorba. Eu am în comună în jur de 400 de producători”, a spus primarul din Stăneşti, Vasile Pîrvulescu.

Primarul din Târgu Cărbuneşti spune că la el în oraş numărul producătorilor este unul mic, iar cei care sunt respectă deja legea. „Acum avem şi tipizatele, vom merge pe principiul primul venit primul servit”, a spus Mihai Mazilu, primarul din Târgu Cărbuneşti.

La Bustuchin nu există niciun producător autentic, astfel că nimeni nu s-a interesat de ridicarea atestatului. „La Bustuchin nu a fost interesat niciun cetăţean de acest atestat de producător, pentru că la noi este mult mai greu, noi nu avem solarii. Dacă apare cineva interesat, atunci şi noi trebuie să fim pregătiţi, să avem documentaţia necesară”, a spus primarul din Bustuchin, Ion Ciocea.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: