Primarii, la prima instruire pentru referendum

Subprefectul judeţului Gorj, Sorin Arjoca, i-a chemat ieri la instruiri pe primarii celor 70 de localităţi gorjene. Ieri, primarii au primit listele electorale urmând că astăzi să delimiteze secţiile de votare. Pe 22 iulie se stabilesc preşedinţii secţiilor de votare, iar pe 26 iulie reprezentanţii partidelor parlamentare.

Aflaţi la primul mandat, unii dintre primari au spus că au emoții în organizarea referendumului. ”Emoțiile sunt firești dar sper să facem totul ca la carte încât să fie asigurată legalitatea referendumului. În rest, cetăţenii trebuie să-şi facă treaba”, a declarat Mihai Troacă, primarul de la Padeş. Alţi primari parcă ar fi ştiut că va fi organizat referendum pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu așa că nici nu au mai desființat cabinele de vot. Este cazul primarului din Tismana. ”Referendumul îl vom organiza în cele mai bune condiții, cabinele de vot nici măcar nu au fost desființate, au rămas aceleași”, a declarat Marian Slivilescu.

Primarul din Câlnic, Dumitru Vulpe, și-a luat o grijă când a auzit că banii vor veni de la guvern. ”Măcar bine că acum achită guvernul cheltuielile pentru referendum că primăriile nu mai au bani pentru că la locale le-am suportat noi. La Câlnic vor fi patru secții de votare și un număr de 1.761 de alegători pe liste. La locale am avut 77% prezență la vot, sper ca la referendum să crească”, a adăugat Vulpe.

Primarul uselist de la Negomir, Ion Gruescu, a declarat că de astăzi se va ocupa și de această problemă. ”Am avut alte probleme în comună dar de astăzi probabil că vom face și campanie. În ceea ce privește cabinele de vot, sunt unele săli de clase unde nici nu am apucat să demolăm. Nu îmi fac griji, va fi un referendum perfect legal”, a declarat primarul Ion Gruescu.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: