Primarii nu se grăbesc să împartă alimentele de la UE

Alimentele oferite gratuit de Uniunea Europeană au ajuns parţial în mai toate comunele din Gorj și în perioada următoare ar trebui să înceapă distribuirea lor către beneficieri. Primarii nu se grăbesc să le împartă, aşteptând să ajungă toate alimentele.

La nivelul județului Gorj, beneficiază de alimente de la Uniunea Europeană 40.690 de gorjeni dintre care 8.887 sunt beneficiari ai ajutorului social, 7.501 sunt șomeri indemnizați, 9.096 persoane cu handicap gradul I și II, 517 invalizi, veterani de război și văduve de război, iar cei mai mulți sunt pensionarii cu venituri mai mici de 400 de lei în număr de 14.695.

Anul acesta, județului i-au fost alocate 693 de tone de făină, 377 de tone de mălai, 234 de tone de ulei, 41 de tone de roșii în suc propriu, 16 de tone de conserve de carne, 21 de tone de zacuscă, 13 tone de miere de albine și 123 de tone de zahăr. Până în acest moment numai jumătate din aceste produse au ajuns în comunele din Gorj și în perioada următoare ar trebui distribuite beneficiarilor. „Fiecare persoană care beneficiază de aceste alimente gratuite oferite de Uniunea Europeană trebuie să primească câte 17 pungi de făină albă, 9 pungi de mălai, 1 pungă de paste făinoase, 6 sticle de ulei, 1 cutie de roșii în suc propriu, 1 cutie de zacuscă, 1 cutie de conservă de carne de porc, 1 cutie de miere de albină și trei pungi de zahăr”, a declarat Constantin Negrea, director APIA Gorj.

Jumătate din alimente au ajuns în toate comunele din Gorj, însă primarii nu se grăbesc să înceapă distribuirea lor până când nu vor ajunge la primării toate produsele. „Au ajuns o parte din produse la noi în comună, dar eu nu mă apuc să le distribui până nu vin toate, că nu pun oamenii pe drumuri toată ziua, mai ales că mulți dintre ei sunt și bătrâni. Eu la primărie am un spațiu special amenajat unde să le depozitez și nu vor fi probleme”, a declarat Vasile Gogălniceanu, primar comuna Turcinești.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: