Primarii PD-L, nemulţumiţi de candidaţii democrat-liberali

Primarii democrat-liberali nu-şi asumă candidaţii partidului la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Cele mai mari nemulţumiri sunt provocate de candidaturile lui Nicolae Daviţoiu şi Mircea Şcheau. Primarii spun că preşedintele PD-L Ion Ruşeţ şi-a selectat „iepurii“, nu candidaţii.

Ion Cupă - Colegiul 1, Dan Vâlceanu - Colegiul 2, Gabriel Nanu - Colegiul 3, Severus Militaru - Colegiul 4, Dumitru Modrea - Colegiul 5 şi Nicolae Daviţoiu - Colegiul 6, la deputaţi şi Ion Ruşeţ şi Mircea Şcheau la Senat. Aceasta este lista cu candidaţi pe care PD-L a trimis-o la Bucureşti sperând să obţină avizul organizaţiei centrale.

Cert este că partidul condus de Ion Ruşeţ nu a obţinut avizul primarilor, care sunt nemulţumiţi de oamenii cu care se prezintă în faţa oamenilor.

Daviţoiu e bogat şi deştept, dar nu are voturi

Nicolae Daviţoiu, Mircea Şcheau şi Gabriel Nanu sunt candidaţii contestaţi de primari. Cel mai vehement este primarul din Turburea, Ion Bîrcă. Acesta crede că Daviţoiu are bani şi este deştept, dar cum nu are voturi, este nimeni. Bîrcă mai spune că nu ar fi trebuit nominalizate persoane necunoscute, precum Şcheau, nici cei care au pierdut alegerile locale, cum este Nanu, sau cei care nu au voturi, adică Daviţoiu. „Ce să mai spun. Bătaie de joc. Candidează Daviţoiu împotriva lui Ponta. Păi dacă nu ai fost în stare să candidezi la funcţia de primar, la primăria Târgu Jiu şi ai scos doi consilieri... Degeaba eşti bogat şi deştept, dar dacă nu ai voturi, eşti nimeni. Asta este, le-am dat cu piciorul oamenilor de valoare. Şcheau, eu nu am nimic cu el, dar cum să candideze împotriva lui Greblă?? Şi băiatul acesta de la Plopşoru a candidat acolo la primărie şi a pierdut, ce să mai spui. Eu nu am fost la şedinţă, dar am înţeles de la colegi că ar fi spus preşedintele, de Nanu, că ne trebuie iepuri şi pe acolo. Eu, Bîrcâ, nu o să fiu vreodată iepure. Ca să ştie!“, a declarat primarul Bîrcă. Acesta este nemulţumit că nu s-a ţinut seama de opiniile primarilor şi că nu s-a făcut o analiză în partid după alegerile locale.

Că nu a fost întrebat a confirmat şi primarul din Fărcăşeşti, Dănuţ Bălu. „Trebuie să vedem ce program are, ce le spunem oamenilor. Nu ştiu cum au fost selectaţi, dar noi primarii nu am fost întrebaţi“, a declarat Bălu.

PD-L cedează colegiul 6

Primarul din Roşia de Amaradia este împotriva candidaturii lui Nicolae Daviţoiu. Mai mult, acesta a fost printre cei care au propus demiterea acestuia din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale.  „Cred că am fost singurul care s-a abţinut la vot la candidatura lui Nicolae Daviţoiu şi a domnului Nanu. Daviţoiu nu va face niciodată o figură frumoasă împotriva domnului Ponta.“, a declarat Liviu Cotojman.     

Cotojman a menţionat că aceste candidaturi nu sunt definitive, pentru că după ce protocolul de alianţă cu Forţa Civică şi PNTCD va fi semnat, aceste formaţiuni vor dori colegii parlamentare în Gorj. Unul de deputat şi unul de senator sau două de deputat.

Acest lucru este susţinut chiar şi de Nicolae Daviţoiu. Acesta spune că are şanse împotriva lui Ponta, argumentul său fiind că este din Gorj. Daviţoiu a mai declarat că este posibil ca partidul să cedeze colegiile 5 şi 6, ceea ce ar însemna că preşedintele de la municipiu va scăpa din nou de candidatură.  

„Eu nu-i cunosc. Nu prea vin la Târgu Jiu, decât la Prefectură. Am auzit de Daviţoiu, care a fost director la complex. Aici îl avem pe domnul deputat Militaru”.

Marian Ardeiu, primar Samarineşti

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: