Primarii, supăraţi că ajutoarele europene nu ajung la nevoiaşi

Primarii gorjeni sunt nemulţumiţi de faptul că nu fac ei listele cu cei care trebuie să primească ajutoare de la Uniunea Europeană. Aceştia susţin că pe listele primite de la Agenţia de Şomaj sau Casa de Pensii s-au strecurat şi persoane care nu au nevoie de făina europeană.

Primarii gorjeni spun că listele pe care le primesc la primărie sunt pline de greşeli sau neactualizate. De aceea, de cele mai multe ori ei sunt nevoiţi să refacă listele sau să-i verifice la domiciliu pe beneficiari. „Normal şi corect ar fi fost ca noi, autorităţile locale, să întocmim aceste liste pentru că noi cunoaştem cel mai bine situaţia. La distribuirea de anul acesta am avut 14 persoane care erau pe liste ca beneficiari pentru că erau şomeri numai că între timp le expirase perioada de indemnizaţie şi atunci a trebuit să refac listele. În locul lor am acordat la alţii care intraseră între timp în şomaj”, a declarat Liviu Cotojman, primarul Roşiei de Amaradia.

În schimb, în alte comune, beneficiază de aceste ajutoare exact cine nu trebuie în timp ce adevăraţii nevoiaşi şi-au luat de mult gândul de la făina şi zahărul european. „Am o bătrânică în comună care are pensie de 30 de lei pe lună şi nu apare pe nicio listă şi am familie în care amândoi sunt pensionari şi beneficiază de alimente”, a declarat Sorin Bucurescu, primarul din Slivileşti.

Cine nu a muncit pentru comunitate a pierdut ajutorul

La Samarineşti, cei care au beneficiat an de an de aceste ajutoare, anul acesta riscă să rămână fără ele şi asta pentru că nu şi-au făcut numărul complet de ore în folosul comunităţii. În afară de asta, primarul spune că sunt pe liste familii care au şi alte venituri, fără a preciza însă ce fel de venituri. „Cei care au beneficiat tot anul de ajutor social şi făceau muncă în folosul comunităţii, luna aceasta dintr-un motiv sau altul nu au reuşit să-şi facă numărul de ore aşa că riscă să piardă şi ajutoarele de la UE. Mie mi s-ar părea mai normal să fim noi cei care decidem cui să dăm aceste ajutoare. Nu pot să vă spun concret dar am familii care să zicem au şi alte venituri şi sunt pe liste”, a declarat Marian Ardeiu, primarul comunei Samarineşti.

Dacă unele primării au primit şi listele şi ajutoarele pentru a fi distribuite, altele nu au primit nimic. Este cazul primăriei Leleşti, unde de altfel, primarul Rotaru nici nu vrea să audă de ele. „Cine primeşte ajutor de la UE, indiferent, ar trebui să facă muncă în folosul comunităţii. Să nu le mai dea nimic gratis. Oricum la mine nu a ajuns nicio listă şi nici un pachet cu alimente”, a declarat Marian Rotaru.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: