Primarii trădători, reprimiţi în PNL

Primarii şi consilierii liberali care au optat pentru trecerea la partidul lui Tăriceanu riscă să îşi piardă mandatele. Cererile lor nu sunt luate în considerare, pe motiv că Partidul Liberal Reformator nu este legal înfiinţat, deci nu există. Vicepreşedintele liberal Gheorghe Orzan spune că aceştia ar trebui păstraţi în PNL, ca şi când trădarea nu ar fi existat.

Reporter: Primarii care nu pot trece la PLR, pentru că nu le permite legea, sunt bine reveniți în PNL?

Gheorghe Orzan: Deciziile se iau în biroul politic județean și până nu se întrunește să hotărască nu aș putea să dau un răspuns. (...) Din punctul meu de vedere, nu e nicio problemă. Dacă dumnealor vor să-și reia activitatea în PNL, eu nu am să le reproșez absolut nimic și cred că nici colegii mei. Eu, și cred că nici colegii mei, nu am fost în dușmănie sau în relații încordate cu niciunul dintre ei.

Rep.: Îi iertați pentru că au ales să migreze la PLR sau riscă o sancțiune?

G.O.: Nu facem parte din preoțime ca să-i iertăm. Nu se pune nicio problemă. O să vedem dacă vom lua sau nu măsuri, dar din câte cred eu nu se va opta pentru nicio sancțiune.

Rep.: Legat de postul de consilier local vacant la Târgu Jiu. Veți negocia cu PSD?

G.O.: Nu are rost să purtăm discuțiile acestea, că nu hotărăsc eu. Vom vedea după alegeri care e cea mai bună variantă pentru PNL.

Rep.: PSD vrea să promoveze o social-democrată, dar pe listă sunt doi liberali.

G.O.: Să respecte legea. Noi o să cerem să se respecte legea.

Rep.: Deci nu e loc de negociere, intră un liberal în locul domnului Roman Bărbuți?

G.O.: Nu știu. E posibil, hotărârea o va lua Biroul Politic. E posibil să și negociem, dar cred că negocierea se va face în același spirit, al respectării legii. Nu știu dacă va exista și altă variantă. Poate că da, poate că nu.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: