Primăriile au început să asigure bolnavii de la Turceni

Demersurile făcute de conducerea Spitalului Orășenesc Turceni în vederea asigurării bolnavilor internați la secția de psihiatrie încep să dea rezultate. Mai mulți primari au răspuns solicitărilor de a-i trece pe acești pacienți la ajutor social căpătând în felul acesta și calitatea de asigurat medical. În prezent, la secția de psihiatrie din Turceni sunt internați 108 bolnavi psihic.

Directoarea spitalului din Turceni, Mihaela Ceană, a declarat ieri că mai sunt doar 20 de neasigurați la secția de psihiatrie care impun costuri mai mari. Lucrurile par însă să meargă spre bine. ”Mai avem în jur de 20 de neasigurați pentru că primarii din localitățile de unde provin nu-i pot trece pe toți la ajutor social că unii au pământuri. Din aceștia 20, cinci sunt din alte județe și le-am trimis și lor prin poștă dar mă aștept să nu primesc nimic ca de fiecare dată”, a declarat Mihaela Ceană.

Nouă pacienți asigurați

Până în prezent s-a reușit asigurarea medicală a nouă bolnavi psihici din Gorj. ”În urma demersurilor noastre, acolo unde s-a putut, primarii ne-au sărit în ajutor. Avem nouă bolnavi pe care am reușit să-i asigurăm. Din cate îmi amintesc unul este din Padeș, altul din Novaci”, a adăugat Mihaela Ceană, directorul spitalului din Turceni.

Conducerea spitalului spune că va continua acțiunea de asigurare a bolnavilor de la Turceni acolo unde legea permite acest lucru, deoarece costurile de îngrijire a acestora sunt foarte mari.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: