Primăriile din Gorj care au cerut bani pentru piste de biciclete. Edil: Nu am vrut să scăpăm nimic!

Piste pentru bicicliști și toate clădirile publice renovate. Asta își dorește primarul din Stănești să obțină prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Pistele vrea să le realizeze în centrul comunei până în satul Alexeni. Acum șoseaua este în șantier. Se lucrează la canalizare, dar va fi modernizată cu bani de la Ministerul Dezvoltării.

Edilul din Stănești a explicat că pista pentru biciclete nu este singura solicitare pe care a făcut-o prin PNRR. Își mai dorește să renoveze toate clădirile publice din localitate. A depus cereri de finanțare și așteaptă să vadă dacă vor fi aprobate.

„Pe PNRR, avem foarte multe solicitări și sperăm să se și finanțeze toate aceste solicitări. Avem aproape toate clădirile publice de pe raza comunei prinse într-un program de reabilitare. Vorbim aici despre primărie, școala de la Călești, școala de la Curpen, căminul cultural din Curpen, cele două corpuri de școală de la Stănești, toate construcțiile publice le avem prinse în PNRR”, a declarat primarul din Stănești, Constantin Bicheru.

Cât privește pistele, acestea vor avea o lungime de peste trei kilometri. Din centrul comunei Stănești până în satul Alexeni. Valoarea proiectului este de circa 300 de mii de euro. „Un alt proiect pe care l-am depus a fost pentru piste de biciclete pe o lungime de 3,4 kilometri în comuna Stănești. Zona unde am solicitat pista de biciclete este asfaltată, dar este prinsă și pe Programul Național Anghel Saligny. Va fi reabilitat și acest segment de drum. Nu am vrut să scăpăm absolut nimic. Aplicăm pe absolut tot ce se poate. Asta aduce un beneficiu comunității locale. Pistele le-am gândit în zona cea mai solicitată, de la intrarea în comună până în satul Alexeni”, a mai spus primarul Constantin Bicheru.

Localnicii din comună au părerile împărțite. În timp ce unii se bucură că vor avea piste și localitatea se modernizează, alții consideră că autoritățile ar trebui să aibă alte priorități. „Este un lucru bun. Suntem la țară, dar ne modernizăm și noi. Să facă și piste. Că merge lumea și cu bicicleta”, a spus un localnic. „Sunt puțini bicicliști în comună. Mai mult la câmpie se merge cu bicicleta. La noi, nu prea. Sunt și bătrâni oamenii. Altele ar trebui să fie prioritățile. Mai întâi să modernizăm toată comuna și apoi să treacă la piste”, a spus un alt localnic. „Drumul nu știu dacă e suficient de lat pentru piste. N-avem așa mulți bicicliști în comună, dar e bine orice proiect de modernizare ar face. E binevenit”, a spus un alt sătean.

Și alte primării au cerut bani prin PNRR pentru piste. Printre acestea, Baia de Fier, Polovragi, Peștișani sau Drăguțești. La Peștișani, autoritățile vor să facă trasee de biciclete pentru turiști, care să ajungă la parcul și biserica din Hobița ori la Casa Muzeu “Constantin Brâncuși” din localitate. 

Vizualizări: 1,442

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: