Primarul Andronescu, în instanţă din cauza unor costume populare

Primarul din Dănciuleşti, Ion Andronescu, este parte într-un proces intentat de o firmă din Brăila, supărată că şeful comunei nu a mai cumpărat de la ei mai multe costume tradiţionale. Între timp, primarul a găsit altă firmă de la care să cumpere costumele cu pricina însă nu poate încheia contractul până nu se încheie procesul cu ceilalţi.

Primarul s-a trezit într-un proces încercând să construiască un cămin cultural ultramodern dotat cu aparatură de ultimă generaţie şi costume populare tradiţionale noi. Aceştia se vor putea însă bucura de noul cămin de îndată ce primarul comunei va scăpa de cele două acţiuni în judecată căpătate de pe urma costumelor populare.

Primarul: M-au dat în judecată că nu mai cumpăr de la ei

Primarul comunei Dănciuleşi s-a ocupat încă de la începutul anului de obţinerea unei finanţări din partea Uniunii Europene cu care ar urma să modernizeze la standarde ridicate căminul cultural din localitate. Planurile i-au fost însă date peste cap atunci când primarul s-a interesat de achiziţionarea costumelor populare pe care urma să le cumpere de la o firmă din Brăila. „Este vorba de un proiect de aproximativ două milioane de euro, bani de la Uniunea Europeană, cu care intenţionez să modernizez căminul cultural din comună. Achiziţia de costume populare tradiţionale urma să o facem de la o firmă din Brăila, dar după ce am discutat a rămas să ne trimită calificările şi ei nu le-au mai trimis. Apoi eu am vorbit cu altă firmă din Mehedinţi, iar cei din Brăila m-au dat în judecată că nu le mai iau de la ei. Dacă ei nu au trimis calificările eu ce să fac-”, a declarat Ion Andronescu, primarul comunei Dănciuleşti.

Firma respectivă s-a dovedit a fi una imobiliară

Firma din Brăila l-a acţionat în judecată pe primar şi la Curtea de Apel Craiova, dar şi la Tribunalul Gorj, lucru care i se pare total ilegal primarului din Dănciuleşti. Cu toate acestea, Ion Andronescu va aştepta finalitatea procesului pentru a putea achiziţiona costumele populare de la firma din Mehedinţi. „Acum sunt încurcat cu procesele astea, oricum ei nu vor avea câştig de cauză pentru că nu am avut eu nicio vină că ei nu au trimis calificările. În plus, firma respectivă s-a dovedit a fi o firmă de imobiliare şi ei nu erau producători de costume populare. Cel mai probabil o să le achiziţionăm de la firma din Mehedinţi”, a declarat Ion Andronescu.

Căminul cultural din Dănciuleşti ar urma să fie dotat cu scaune, şifoniere, un calculator, un televizor LCD dar şi 40 de costume populare tradiţionale din zonă. „Tot ce ne-am propus să cumpărăm se află pe lista de achiziţii. Este vorba de scaune, şifoniere pentru costume, un calculator şi un LCD. Cât despre costume am stabilit să fie un număr de 40, 10 pentru doamne, 10 pentru bărbaţi, 10 pentru fetiţe şi 10 pentru băieţei”, a precizat Ion Andronescu, primarul comunei Dănciuleşti.

Primarul localităţii a considerat necesară o astfel de investiţie cu atât mai mult cu cât în comună există o formaţie de dansuri populare care a câştigat nenumărate concursuri şi festivaluri de dans.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: