Primarul Bârcă a găsit bani pentru extinderea reţelei de gaze

Autorităţile locale de la Turburea fac demersuri pentru ca toate gospodăriile de pe raza comunei să poată fi racordate la reţeaua de gaze naturale până la sfârşitul anului. Acestea îi vizează în mod special pe localnicii din satul Poiana, care în momentul de faţă nu beneficiază de aceste utilităţi. Pentru extinderea reţelei de gaze primăria a alocat circa 3 miliarde de lei vechi.

Primăria Turburea urgentează demersurile pentru ca reţeaua de gaze naturale să fie extinsă pe raza întregii comunei. În mai puţin de două săptămâni autorităţile locale vor încheia un act adiţional cu furnizorul de gaze naturale pentru ca şi localnicii din satul Poiana să poată beneficia de aceste utilităţi. „La sfârşitul acestei luni ne vom întâlni cu cei de la Distrigaz ca să încheiem un act adiţional în vederea racordării la reţeaua de gaze naturale a gospodăriilor din Poiana, până la şcoală. Avem aprobare pentru o reţea de 17 kilometri, din care pe 5 kilometri există gaze naturale în Turburea. Vor fi gaze naturale până la şcoala din Poiana, urmând ca până la sfârşitul anului să fie racordate la reţea toate gospodăriile din acest sat. De la şcoală până la capătul satului ar mai nevoie de aproximativ 4 km de reţea”, a declarat Ion Bârcă, primarul de la Turburea.

Pentru extinderea reţelei de gaze naturale, autorităţile locale au alocat aproximativ 3 miliarde de lei vechi. „Primăria finanţează toată lucrarea privind extinderea reţelei de gaze naturale, noi introducem conducta pe cheltuiala noastră, iar cei de la Distrigaz au beneficii, încasează banii de la oameni. Pentru extinderea reţelei de gaze naturale ne trebuie aproximativ 3 miliarde de lei vechi, bani pe care îi vom lua din bugetul local”, a mai precizat Ion Bârcă.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: