Primarul Cârciumaru se întâlneşte astăzi cu italienii

Cei 20 de elevi italieni sosiţi încă de aseară în oraşul nostru se vor întâlni astăzi cu oficialităţile oraşului în cadrul deschiderii primului centru româno-italian din judeţ. Elevii vor fi însoţiţi şi de cinci consilieri ai oraşului italian Noci, oraş cu care primăria Târgu Jiu are un strâns parteneriat. Elevii vor sta la Târgu Jiu o săptămână, timp în care vor vizita şi alte judeţe.

Elevii, sosiţi tocmai din Italia pentru un schimb de experienţă cu elevii de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, vor avea astăzi o zi încărcată şi plină de evenimente culturale. Aceştia vor începe activităţile de la ora 10.00 când este stabilită o întâlnire cu autorităţile locale cu ocazia deschiderii centrului româno-italian de la muzeul de artă din parc. „Elevii italieni vor participa de la ora 10.00 la deschiderea centrului româno-italian din parc unde se vor întâlni cu oficialităţile locale, respectiv domnul primar. La ora 11.00 elevii vor avea o întâlnire cu prefectul judeţului, domnul Liviu Andrei, după care vor merge în vizită la târgul meşteşugăresc de pe centru”, a declarat Dan Talabă, profesor coordonator al proiectului „Comenius”.

După amiaza, elevii vor vizita sediul firmei Artego dar şi biserica din Vădeni. Elevii şi consilierii vor fi cazaţi noaptea la un hotel din oraş, iar ziua o vor petrece în compania elevilor de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”. „Noi suntem foarte bucuroşi că au sosit şi sperăm să se simtă cât mai bine aici la noi pentru că şi noi când am fost anul trecut în Italia ne-au tratat foarte bine şi ne-am distrat foarte mult. Avem o grămadă de deplasări şi sperăm să se simtă bine, mai ales să ne înţelegem bine”, a declarat Andreea Eva, una din elevele implicate în proiect.

Miercuri, elevii vor vizita Mănăstirea Lainici unde vor avea ocazia să participe la un picnic bisericesc oferit de mănăstire. „Principala activitate de mâine este punerea în practică a temei noastre şi anume „Piatra şi originea comună”. Aşadar vom vizita Mănăstirea Lainici unde copii vor primi un picnic bisericesc după care vom merge la Deva, la cetate, la Haţeg şi vom încerca să ajungem şi la Castelul Huniazilor”, a declarat Dan Talabă.

Vizita elevilor italieni şi a consilierilor se va încheia miercuri, timp în care aceştia vor avea parte de spectacole, deplasări, dar şi multe surprize din partea elevilor târgujieni de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: