Primarul cere anularea a zeci de titluri de proprietate

Situaţie complicată la Bengeşti Ciocadia, unde primăria a cerut sprijin prefecturii pentru anularea a zeci de titluri de proprietate. Primarul susţine că în anul 2002 s-au dat titluri anapoda, fără respectarea legii. Când a ajuns el primar, a eliberat alte titluri, fără să ştie de existenţa celor precedente. În 2013 a fost descoperită în arhivă suprapunerea de titluri. Prefectura susţine că doar judecătorii pot anula titlurile date incorect.

Primarul comunei Bengeşti Ciocadia, Victor Geogia, vrea ca Instituţia Prefectului să revoce primele titluri de proprietate pe motiv că acestea au fost date fără respectarea procedurii legale. „În Câmpu Mare exista o validare din anul 2000 pe două sute de hectare, validarea s-a făcut cum s-a făcut, nu mai contează. În anul 2002, guvernul de atunci forţează nota şi se dau titluri anapoda fără respectarea procedurii legale, titluri scrise greşit ş.a.m.d. Când am venit primar eu am acordat titluri de proprietate fără să ştiu ce s-a dat anterior. În 2013, când am făcut arhiva, am găsit acele titluri şi am cerut să fie retrase pentru că din 85 de titluri 75 nu corespund”, a declarat primarul Victor Geogia.

Geogia spune că ştie exemple de primării din judeţ care au atribuit şi câte trei rânduri de titluri de proprietate şi că situaţia nu este atât de gravă pe cât pare. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului susţin însă că doar judecătorii pot remedia situaţia. „Am analizat în comisia judeţeană solicitarea primarului de a revoca primul rând de titluri însă legea nu ne permite să anulăm titlurile din Câmpu Mare. Am solicitat primăriei să distribuie titlurile din 2002 către cetăţeni pentru a vedea dacă sunt sau nu suprapuneri de teren. În cazul în care primul rând de titluri este greşit se va soluţiona în instanţă”, a declarat Liviu Diaconescu, şef  Serviciu Legalitate Acte din cadrul Instituţiei Prefectului.

SUPRAPUNERI

Atât primarul, cât şi viceprimarul au terenuri în zona unde s-au suprapus titlurile. „Nu este un păcat că mama are teren acolo, mama a făcut acţiune în instanţă să se retragă primul titlu şi probabil aşa vor proceda şi ceilalţi locuitori însă ar fi mult mai simplu ca prefectura să revoce primele titluri ca să nu mai punem oamenii pe drumuri. Eu am discutat cu locuitorii şi au spus clar că sunt mulţumiţi de titlurile date de mine, mulţi din ei au vândut, au făcut donaţii, au subvenţii la APIA”,  a adăugat primarul.

Vizualizări: 456

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: