Primarul Ciocea aşteaptă 6,5 milioane de lei pentru alunecările de teren

Autorităţile locale din comuna Bustuchin lucrează de zor la dosarul privind sprijinul financiar pentru remedierea alunecărilor de teren din Valea Pojarului şi Valea Seciuri. Alunecările de teren s-au petrecut încă din 2007, timp în care primăria a investit într-un zid de sprijin care a fost şi el dat peste cap de pământ. În zonă sunt zece gospodării în pericol, anunţă primarul Ion Ciocea care speră să obţină de la Compania Naţională de Investiţii suma de 6,5 milioane de lei pentru a interveni din nou în zonă.

Cele două alunecări masive de teren din comuna Bustuchin ar putea fi rezolvate în cel mai scurt timp, anunţă autorităţile locale. Ion Ciocea, primarul localităţii, se află pe ultima sută de metri cu documentarea finală după ce proiectul a fost selectat de Compania Naţională de Investiţii spre a fi finanţat. ”Încerc să completez documentaţia pentru alunecările de teren de la Valea Pojarului şi Valea Seciuri pe DC 29 şi DC 31, pentru a intra constructorul să se apuce de ele. Banii nu vor ajunge la mine, completez documentaţia, se licitează şi se apucă de lucrări. Valoarea proiectului este de 6,5 milioane de lei, depinde pe cât se licitează”, a spus Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Cert este că vremea ploioasă din ultimul timp ar putea pune din nou pământul în mişcare şi gospodăriile vor fi complet distruse. ”Situaţia este rea, cu ploile astea există pericol şi mai mare. Este alunecarea din 2007, în tot acest timp am făcut zidul de sprijin, mi l-a dat peste cap. Nu avem ce face, până nu se duce la 20 de metri cu stâlpii şi după aceea cu zid. Dacă se face lucrarea asta se salvează casele şi drumul, mai sunt vreo şase case în pericol, căminul cultural din Valea Pojarului s-a dus. Banii ar trebui să vină de la Compania Naţională de Investiţii, pe situaţii de urgenţă”, a spus Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: