Primarul Ciocea cere Guvernului 50 de miliarde. Vezi de ce!

Situaţie disperată la Bustuchin după ce un drum aproape că s-a scufundat şi patru gospodării sunt în pericol să fie înghiţite de pământ. Primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, spune că este vorba de acelaşi drum cu probleme ce leagă comuna sa de Roşia de Amaradia. Alunecările de teren din zonă s-au reactivat şi primarul crede că vremea rea ce va urma va agrava şi mult lucrurile, aşa că a cerut sprijin financiar guvernului.

Primarul a început să facă primele demersuri pentru a obţine banii de la guvern încă de săptămâna trecută. Acesta a informat toţi parlamentarii de Gorj cu privire la situaţia de la Bustuchin, a făcut expertize şi poze şi le-a trimis la Bucureşti. ”Săptămâna trecută am înştiinţat toţi senatorii şi deputaţii de Gorj cu privire la acest drum care pur şi simplu s-a scufundat din cauza alunecărilor de teren. Eu am pus material dar degeaba, patru gospodării sunt în pericol şi mă tem că dacă nu se remediază va fi mai greu mai ales acum că vin vremuri grele”, a declarat primarul Ion Ciocea.

I-a scutit de un drum

Primarul comunei Bustuchin crede că 50 de miliarde i-ar fi suficiente ca să remedieze problema aşa că i-a solicitat prim ministrului suma din Fondul de Rezervă al Guvernului pentru că este o situaţie de urgenţă. Primarul a făcut poză şi o notă de constatare pentru a-i scuti pe reprezentanţii Guvernului de un drum la Bustuchin. ”Trebuie să obţin banii ăştia din Fondul de Rezervă al Guvernului, am făcut tot ce s-a putut, am înştiinţat Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean, le-am trimis poze din teren la toţi parlamentarii să vadă că nu e de joacă. Eu am fost acolo, am făcut poze am făcut notă de constatare să le demonstrez dacă ei nu au timp să vină să vadă”, a declarat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin. 

ALUNECĂRI

Primarul din Bustuchin a cerut 50 de miliarde ca să aibă Guvernul de unde să scadă pentru că este sigur că nu va primi atât. În aşteptare sunt şi primarii din Negomir şi Roşia de Amaradia, care au primit ceva bani dar nu suficient pentru a soluţiona problema alunecărilor din zonă.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: