Primarul Cotojman: Guvernul plănuieşte o regionalizare forţată

Tot mai mulţi primari gorjeni anticipează arierate începând cu luna iunie. Situaţia financiară a primăriilor se agravează permanent. Din această cauză unii dintre edilii locali se tem că vor fi nevoiţi să pună lacătul pe uşile instituţiilor pe care le conduc în mai puţin de o jumătate de an. Liviu Cotojman, primarul de la Roşia de Amaradia, acuză Guvernul de faptul că ar plănui o regionalizare forţată. 

Liviu Cotojman, edilul de la Roşia de Amaradia, se teme că primăria va rămâne fără bani pentru plata salariilor şi că nu va mai putea face faţă nici cheltuielilor cu  utilităţile întrucât criza financiară se agravează de la o lună la alta. Ba mai mult, acesta estimează că vor reîncepe să apară arieratele în perioada imediat următoare. „Situaţia financiară este foarte greoaie în momentul de faţă. Niciodată, de când sunt eu la primărie, nu ne-am confruntat cu lipsa banilor mai mult decât acum. N-ar fi exclus să rămânem fără bani pentru plata salariilor şi a utilităţilor. Datoriile se strâng şi vor apărea din nou arieratele. Avem lucrări în derulare şi nu putem aştepta până în septembrie ca să primim bani. Lucrările nu le putem efectua în sezonul rece şi ca atare vom face datorii mari. Sunt vremuri grele, iar fondurile Uniunii Europene sunt foarte greu de accesat”, a declarat Liviu Cotojman.

Ba mai mult, primarul de la Roşia de Amaradia crede că Guvernul plănuieşte o regionalizare forţată. „Guvernul şi-a luat mâna de pe noi, de pe toate primăriile. Nici măcar pe cele cu primarii USL nu le ajută financiar. Cred că Guvernul intenţionează să închidă primăriile. În câteva luni pe la primăriile cu problemele financiare va veni câte un lichidator care va evalua situaţia şi va reduce din personal. Dacă în 4-5 luni primăria respectivă nu se va redresa din punct de vedere financiar o va aronda la o altă primăria care stă puţin mai bine cu banii. Astfel, se va face o regionalizare forţată”, a mai precizat Liviu Cotojman.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: