Primarul din Bolboşi face o biserică într-un mandat

Locuitorii satului Valea, din comuna Bolboşi, trebuie să meargă la biserică într-un sat vecin pentru că în comunitatea în care trăiesc nu este nici un lăcaş de cult. Primarul comunei se chinuieşte de peste 5 ani să ridice o biserică în satul Valea şi speră să o inaugureze în acest an. Edilul se scuză spunând că nici predecesorii săi nu au reuşit să facă biserică în satul respectiv.

Sătenii susţin că lucrările la biserică au început în urmă cu cinci ani şi au fost fericiţi când au aflat că vor avea şi ei biserică, însă bucuria nu a durat foarte mult. „Noi nu avem biserică în sat. Nu am avut niciodată. De când mă ştiu mergeam la biserica din satul Ohaba. Fie că era sărbătoare, de Paşte, când trebuia să facem vreo pomană, tot acolo ne duceam. Ne-au promis că ne fac şi nouă biserică aici în sat, dar noi suntem uitaţi de lume şi de Dumnezeu. Nu avem o biserică în sat, suntem bătuţi de soartă. Primarul a promis că ne face şi cu promisiuni am rămas“, a declarat un sătean. Oamenii spun că lucrătorii se puneam pe treabă mai ales în campania electorală.  „S-a apucat cred că de acum 5-6 ani să o facă. Au muncit atunci cât au muncit şi apoi nu i-am mai văzut pe aici decât prin campaniile electorale, mai încărcau un zid, puneau o placă la acoperiş chestii din astea. Toate durau câteva zile şi atunci trăgeau de timp. Nu făceau mai nimic. Să facă impresie şi să ia voturi folosind-se de biserică. O să mai treacă ani până când o să fie gata. Poate noi nu mai apucăm să o vedem”, spun oamenii.

Chiar dacă se lucrează de ani buni Viorel Croitoru se mândreşte că iniţiativa acestei investiţii îi aparţine şi se consolează cu gândul că primarii din trecut nu au făcut nimic în acest sens „O să fie gata până la toamnă. O să vină Mitropolitul Olteniei să o sfinţească şi să o inaugureze. Ne-am apucat ce-i drept de câţiva ani să lucrăm la ea, dar să ştiţi că iniţiativa îmi aparţine. Ăia de au fost înaintea mea nici măcar iniţiativă nu au avut. Acum ce să facem. O să o terminăm noi până la urmă. Acum nici cu banii nu stăm foarte bine. E bine totuşi că ne-am apucat să vadă oamenii că vrem să facem ceva pentru comună şi pentru satul Valea”.

Primarul nu mai ştie exact câţi bani a alocat pentru construirea bisericii din satul Valea.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: