Primarul din Bustuchin aşteaptă bani mulţi la rectificarea din august

Primarul din Comuna Bustuchin așteaptă cu interes rectificarea bugetară anunțată pentru luna august și speră să fie una pozitivă. Edilul ar mai avea nevoie de aproximativ 25 de miliarde de lei vechi pentru continuarea investițiilor din comună. Este vorba de modernizarea drumului comunal 30 Poiana–Seciuri (Bustuchin) și de sistemul de alimentare cu apă în satele Poienița, Nămete și Valea Pojarului.

Modernizarea drumului comunal DC 30 Poiana-Seciuri (Bustuchin) valorează aproximativ 2.040 mii lei, iar sistemul de alimentare cu apă în satele Poienița, Nămete și Valea Pojarului se ridică la peste 4.300 de mii de lei. Anul acesta Ministerul Dezvoltării a alocat 159 de mii de lei pentru modernizarea drumului, iar pentru sistemul de alimentare cu apă 134 de mii de lei. Primarul din Bustuchin susține că banii aceștia acoperă o parte din datoriile făcute anul trecut. „Banii pe care i-am primit anul acesta sunt insuficienți, fondurile de abia acoperă o parte din datoriile de anul trecut pentru aceste investiții. Lucrările sunt realizate în proporție de aproximativ 70-80%. Aş mai avea nevoie de aproximativ 25 de miliarde de lei vechi. Sperăm să primim acești bani la rectificarea din august. Nici măcar nu au venit acești bani pe care ni i-au alocat”, a declarat Ion Ciocea.

Proiecte sunt, dar banii sunt o problemă

Primarul din comuna Bustuchin susține că proiecte ar fi destule în comună, însă lipsa banilor este o problemă. „Noi proiecte am avea foarte multe, lucrăm le ele, le scriem și așteptăm să vedem când putem obține finanțare și pe ce programe. Acum aș vrea să fac în comună o piscină acoperită și un teatru de vară, chiar lângă primărie. Noi planuri avem pentru dezvoltarea comunei, dar ne trebuie și finanțarea. Așteptăm rectificarea, să vedem cum va fi”, a mai precizat Ion Ciocea.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: