Primarul din Bustuchin vrea să facă ansamblu profesionist în comună

Autoritățile locale din Bustuchin vor să facă în comună un ansamblu profesionist. Primul pas pentru acest lucru a fost făcut, asta după ce primarul a încheiat un contract de colaborare cu un profesionist de la Bacău. În această perioadă Marcel Mandache Baburlă face preselecție printre tinerii din Bustuchin care vor să facă parte din ansamblu. Se caută soliști, instrumentiști, soliști vocali și dansatori.

Pentru că își doresc să facă ceva pentru tinerii din comuna Bustuchin, autoritățile locale s-au gândit să înființeze aici un ansamblu profesionist și cei care fac parte din el să se specializeze în localitate. În acest sens a fost încheiat un contract cu un profesor de la Bacău care lunar va veni câte două săptămâni la Bustuchin, pentru a pregăti tinerii de aici. „Am încheiat un contract de colaborare în valoare de 1.500 de lei lunar cu domnul Marcel Mandache Baburlă din Bacău, care vine la Bustuchin câte două săptămâni pe lună. Acesta a ajuns de 2 zile în comună și încearcă să se familiarizeze cu tinerii. Noi vrem să facem un ansamblu de soliști vocali, soliști instrumentiști și dansatori. Avem instrumente muzicale achiziționate de primărie printr-un proiect, în valoare de un miliard de lei vechi și era păcat să nu le folosim. Părinții care vor ore suplimentare pentru tineri îl pot contacta pe domnul profesor contra cost. Noi i-am asigurat și cazarea”, a declarat Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin.

Au început preselecțiile în școlile din Bustuchin

Nici nu a ajuns bine la Bustuchin și Marcel Mandache Baburlă s-a și pus pe treabă. A început să ia la rând unitățile de învățământ din comuna Bustuchin pentru a identifica tinere talente care ar putea face parte din ansamblu. „Eu vreau să încheg aici la Bustuchin un ansamblu profesionist cu soliști vocali, instrumentiști și dansatori. Aici nu este un ansamblu format, ci doar o trupă de dansatori și câțiva tineri care iau lecții la diferite instrumente în afara localității. Eu pot să le predau vioară, chitară, fluieraș, acordeon, contrabas. Aș vrea să încep cu vioara, pentru că apoi în funcție de calități îi îndrept spre alt instrument. Acum facem preselecții prin școli și cei mai talentați vor face parte din ansamblu. Vreau ca dansatorii să fie puși  la punct și să avem dansuri din toate zonele țării”, a declarat Marcel Mandache Baburlă. 

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: