Primarul din Câlnic, declarat incompatibil de ANI

Primarul comunei Câlnic, Dumitru Vulpe, a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI). Conform informațiilor apărute pe site-ul agenției, Dumitru Vulpe ar fi deținut atât funcția de primar, cât și și calitățile de administrator de firmă. Primarul gorjean susține însă că totul este o greșeală, motiv pentru care va contesta raportul ANI.

Dumitru Vulpe este al doilea primar gorjean declarat incompatibil de ANI, după Sorin Bucurescu, primarul din Slivilești. În urma procedurilor de evaluare demarate de ANI asupra aleșilor locali a reieșit că Dumitru Vulpe ”s-a aflat în perioada 19.06. 2008 până în prezent în stare de incompatibilitate întrucât a deținut simultan, atât funcția de primar al comunei Câlnic, cât și calitățile de administrator în cadrul SC Vulmid SRL, respectiv SC  Minprest Serv SA”, încălcând astfel legislația privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției. Din comunicatul de presă postat de ANI se arată că ”la data de 19.06.2008 a fost validat mandatul lui Vulpe Dumitru de primar al comunei Câlnic, județul Gorj. Dumitru Vulpe deține începând cu data de 21.09.1995 calitatea de asociat și administrator în cadrul S.C. Vulmid S.R.L. În perioada 03.07.2007 – 26.09.2008, Dumitru Vulpe a deținut funcția de administrator în cadrul S.C. Minprest Serv S.A”.

Primarul contestă raportul

Primarul Dumitru Vulpe din Câlnic se arată nemulțumit de acest raport și spune că în termen de 15 zile îl va contesta. Acesta este uimit că a fost asociat cu firma Minprest, cu care nu are nicio legătură. ”La Minprest nu am fost niciodată administrator. E ceva eronat. Nu am lucrat niciodată la această societate cu capital de stat la care acționar majoritar este SNLO. Iar de la firma SC Vulmid am cesionat părțile sociale în 2008 după ce am ieșit primar. Există documente care probează nevinovăția mea”, spune Dumitru Vulpe. Acesta mai susține că de vină sunt cei de la Registrul Comerțului, care nu au operat la timp modificările. ”Am rămas și eu surprins”, menționează primarul din Câlnic. Potrivit unor informaţii de la Minprest. Dumitru Vulpe a făcut parte la un moment dat din Consiliul de Administrație al societății.

PEDEAPSĂ

Conform ANI, acesta este decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: