Primarul din Cătunele, neputincios în faţa judecătorului Iacob

Florinel Ţuilă „aniversează” în curând o jumătate de an de când încearcă să îi dea o amendă fostului şef al Judecătoriei Motru, demersurile sale de până acum încheindu-se de fiecare dată cu câte un eşec. Edilul nu are încotro şi recunoaşte că este neputincios atunci când vine vorba să aplice legea şi pentru omul care, teoretic, împarte dreptatea în zona de vest a judeţului, judecătorul Constantin Iacob fiind şi în prezent membru în colegiul de conducere al Judecătoriei Motru.

Magistratul şi-a ridicat în primăvară-vară un gard pentru a delimita proprietatea pe care o are în apropiere de Motru, dar pe raza comunei Glogova. Primarul spune că Iacob nu are nicio autorizaţie şi nici nu putea să o obţină atâta timp cât construcţia este ridicată pe zona de protecţie a drumului judeţean care trece pe acolo, trei metri pe laterala drumului fiind ocupaţi de magistrat. Judecătorul a fost amendat din această cauză cu 3000 de lei, însă nici până acum nu a primit procesul verbal de sancţionare, Ţuilă spunând că Iacob a găsit diferite tertipuri pentru a nu intra în posesia documentului respectiv. Ca urmare, primarul îşi declară public neputinţa, deşi spune că nu va renunţa la sancţionarea judecătorului.

„Este o dovadă de neputinţă, sunt de acord cu acest lucru. Consider că am făcut toate demersurile pe care le aveam la îndemână, dar tot nu voi renunţa pentru că noi avem un proces verbal încheiat şi trebuie o justificare pentru neplata amenzii în cele din urmă. Am reuşit să am acum, după atâta timp, o discuţie telefonică pe acest subiect cu domnul judecător şi dumnealui mi-a spus aşa, ironic, deşi e puţin spus ironic, că ce o să-i, o să-i dărâm gardul, că aşa ceva nu se poate- Eu cred în continuare că se poate, dar după ce parcurgem toate etapele legale”, spune Ţuilă.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: