Primarul din Cruşeţ: O să pierdem prima tranşă de fonduri

Primarul comunei Cruşeţ, Viorel Drăguşin, se confruntă asemenea multor edili cu lipsa banilor pentru asigurarea cofinanţării proiectelor aflate în derulare. Acesta a declarat pentru postul Radio Infinit că până la 1 noiembrie trebuie să facă rost de 400 de milioane lei vechi. Dar aceasta nu este singura sumă de care are nevoie.

Aveţi probleme cu banii pentru finanţarea proiectelor?

Ca în toate localităţile judeţului Gorj, şi comuna Cruşeţ se confruntă cu finanţarea proiectelor. E vorba de partea de cofinanţare. Avem în derulare două proiecte, respectiv înfiinţarea unui parc, pentru care Administraţia Fondului de Mediu a acordat zece miliarde, din care un miliard este partea de confinanţare. Noi pe data de 1 noiembrie avem prima tranşă, de patru miliarde, deci trebuie să venim şi noi cu aproximativ 400 de milioane, bani pe care nu îi avem în cont.

Şi ce o să faceţi în această situaţie?

Probabil că Administraţia Fondului de Mediu nu o să ne acorde prima tranşa atâta timp cât nu avem partea de cofinanţare.

Şi o să pierdeţi prima tranşă?

Da, o sa pierdem prima tranşă de bani. Noi am făcut o adresă către Consiliul Judeţean. De fapt lunar înaintăm către Consiliul Judeţean Gorj situaţia de execuţie al lucrărilor de investiţii şi probabil că se vor găsi soluţii, ce se va întâmpla în tot judeţul şi în toată ţara aceasta pentru că toate localităţile se confruntă cu probleme privind cofinanţările la proiecte. Am finalizat tot un proiect pe Fondul de Administrare a Mediului, respectiv înlocuirea sistemului clasic de încălzire cu unul ecologic. L-am finalizat, costă aproape patru miliarde lei. Din aceştia 60% din bani ni acordă Fondul de Administrare a Mediului. Lucrarea a fost recepţionată, au venit cei de la Administrarea Mediului, au făcut procesul verbal de punere în funcţie, dar rămâne să acordăm noi încă 40%, adică aproape doua miliarde.

Probleme cu banii aşadar....

Problema banilor care  frământă întreg judeţul şi probabil toate administraţiile locale din ţară care au proiecte.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: