Primarul din Drăguţeşti, singurul care riscă suspendarea

Edilul comunei Drăguţeşti este singurul dintre primarii cu condamnare penală care ar putea fi suspendat din funcţie. Deşi iniţial erau vizaţi şi primarii Mihai Troacă de la Padeş, Victor Geogia de la Bengeşti- Ciocadia, Florin Pavel, de la Peştişani, pentru aceştia nu va fi emis ordin de suspendare întrucât unii şi-au rezolvat problemele, iar alţii încă se judecă.

„În momentul de faţă, ni se comunică de către secretarii unităţilor administrativ-teritoriale că edilii nu sunt în această situaţie. Singura situaţie clară pentru noi este cea de la Drăguţeşti, dar încă aşteptăm răspunsul de la Serviciul Judeţean Caziere pentru a avea toate documentele în vederea emiterii Ordinului Prefectului pentru suspendare din funcţie, cu regret. La Peştişani sentinţa nu este încă definitivă, din câte înţeleg procesul este la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dat fiind implicarea unui demnitar în acest proces şi atunci, probabil, durează mai mult întreaga procedură”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj.

Primarul Victor Geogia spune nu mai are probleme de acest gen. „Eu nu am nici o condamnare, am cazier curat. Am avut o condamnare în 2007, s-a reabilitat în anul 2011, am cazier curat, totul e OK. Eu iau cazier în permanenţă, mă duc la SAPARD, la Craiova, pentru fonduri europene. A fost atunci o chestie, aşa a fost să fie pentru o retrocedare de teren”, a declarat primarul comunei Bengeşti Ciocadia.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: