Primarul din Godineşti vrea ca IŞJ Gorj să plătească şoferul elevilor

Microbuzul care transporta elevii la şcolile din Godineşti a rămas fără şofer. La această situaţie s-a ajuns după ce au avut loc restructurări în aparatul Primăriei Godineşti. Pentru a nu lăsa un om fără serviciu şi copiii fără transport, Gheorghe Corbeanu, primarul din Godineşti, a cerut conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj să plătească şoferul.

Restructurările din primăriile Gorjului lovesc de această dată în copiii care locuiesc la o distanţă mare de şcoală. Acesta este şi cazul Primăriei Godineşti, care a restructurat postul de şofer de microbuz, din cei 20 de angajaţi rămânând numai 19. Primarul localităţii, Gheorghe Corbeanu spune că dacă primăria asigură cheltuielile de întreţinere a microbuzului, este responsabilitatea IŞJ Gorj să asigure plata şoferului. „Noi asigurăm cheltuielile microbuzului, iar acest şofer să fie plătit de IŞJ Gorj. Eu înţeleg acum că şi acolo o să fie restructurări şi fiecare încearcă să îşi apere organigrama, dar acest om ar trebui preluat de inspectorat”, afirmă Gheorghe Corbeanu. Soluţiile primarului nu sunt însă pe placul reprezentanţilor IŞJ Gorj, care spun că atât întreţinerea microbuzului, cât şi plata şoferului intră în atribuţiile Primăriei Godineşti. „Am primit hârtie de la Primăria Godineşti cum că postul de şofer a fost restructurat. Eu nu pot însă să normez post pe ce nu e al meu”, subliniază Gheorghe Mitescu, inspector şcolar general adjunct în cadrul IŞJ Gorj.

Chiar dacă nu se va ajunge la o înţelegere în acest caz, primarul spune că elevii nu vor rămâne fără transport. „Dacă acest post va fi restructurat vom avea şofer pentru microbuz. Vom detaşa pe cineva de la primărie care să se ocupe de transport”, spune Gheorghe Corbeanu. Localitatea Godineşti beneficiază de un singur microbuz şcolar care preia elevi de la 15 kilometri.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: