Primarul din Jupâneşti execută silit două primării

Două primării din Gorj au ajuns la executare silită după ce au datorii de sute de milioane către Primăria Jupâneşti. Este vorba de primăriile Săuleşti şi Berleşti, care refuză de mai bine de un an să plătească serviciile de salubrizare oferite de asociaţia primăriei Jupâneşti. Vineri, instanţa de judecată din Gorj a încuviinţat executarea silită a celor două primării pentru datorii de 10.000 lei, respectiv 29.120 lei.

Debitele pe care le au de achitat primăria Berleşti şi Săuleşti sunt aferente anului 2010, primarul comunei Jupâneşti, Petre Guşiţă, spunând că pe anul 2011, datoriile se ridică la 25.000 lei fiecare. „Este faza executorie, dacă nu plătesc, instanţa le blochează conturile. Eu contez pe bunăvoinţa lor că o să plătească, pentru ca să nu se ajungă acolo. În caz contrar, executarea silită este formula potrivită. Nu este posibil, avem şi anul acesta facturi neachitate de la începutul anului, 25.000 lei fiecare primărie”, a declarat primarul din Jupâneşti, Petre Guşiţă.

Nu sunt bani pentru salarii

Scandalul dintre cele trei primării afectează în primul rând salariaţii asociaţiei şi asta pentru că primarul spune că nu mai are bani pentru salariile oamenilor. „Activitatea se poate bloca din lipsă de bani. Nu poţi plătii salariile, motorină trebuie pentru maşini, cantităţile ce trebuie colectate sunt din ce în ce mai mari. Dacă ar face toţi ca ei nu ar mai funcţiona nimic”, a declarat Petre Guşiţă. 

Se conformează

Cele două primării ameninţate cu executarea silită nu au altă variantă decât să se conformeze. Cel puţin asta spune primarul din Săuleşti, Constantin Drăghici. „Mi se pare o decizie corectă. Noi aveam contract de 500 de milioane pe an. Eu nu am vrut să plătesc banii ăştia pentru că anul trecut nu s-au făcut toate cursele specificate în contract şi atunci instanţa a considerat că mai trebuie să plătesc doar 300 de milioane. Din ei am plătit 200 şi a mai rămas suta asta pe care o să o plătesc. Nu am de unde momentan să plătesc pe anul acesta pentru că nu pot încasa de la populaţie”, a declarat Constantin Drăghici, primarul din Săuleşti.

Vizualizări: 75

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: