Primarul din Motru, criticat de parlamentari

Vestea că primarul din Motru, Dorin Hanu, vrea să îi îndatoreze pe motreni cu 100 de miliarde, nu a picat foarte bine pentru cei doi parlamentari din Motru, Ion Rușețși Severus Militaru. Rușeț îl acuză pe primar de lipsă de colegialitate, iar lui Militaru i se pare o sumă prea mare care nu ar putea fi suportată de locuitorii din Motru.

Rușeț i-a transmis la Radio Infinit că împrumutul trebuia făcut în primul an de mandat, nu acum, la final. ”Acest împrumut ar fi trebuit făcut în primul mandat al actualului primar. Când el își prioritizează obiectivele spune că vrea să construiască un ștrand, să introducă un sistem video în municipiul Motru pentru a preîntâmpina actele de vandalism, dar în Motru nu prea există asemenea acte. Ar fi trebuit făcut în primul an pentru că atunci puteai să faci un bilanț după patru ani. Acum să discuți despre acest împrumut în ultimul an de mandat și să începi acțiunile de proiect pe construcție abia în ultimele luni de mandat și după aceea să ieși în fața electoratului cu o realizare pe care nu o ai... Dacă mai iei un mandat vei vedea cum te vei descurca, iar dacă nu și se demonstrează că împrumutul nu a fost eficient, nu mai este problema ta”, afirmă Ion Rușeț.

Proiecte noi, dar nici cele vechi nu sunt finalizate

Pe de altă parte, Severus Militaru menționează pentru Radio Infinit că respectivul proiect european pentru care autoritățile locale trebuie să asigure cofinanțarea a fost aprobat recent. ”E vorba de un proiect european aprobat de Ministerul Dezvoltării inclusiv la solicitarea pe care am făcut-o, știind că există acest proiect realizat de autoritățile locale. Se pare că acesta a fost aprobat la finalul anului trecut și este nevoie din câte am înțeles de cofinanțare locală. Problema nu este că acest împrumut ar fi necesar numai pentru acest proiect și aici aș avea ceva de comentat la adresa autorităților locale, și anume că până acum nu s-au găsit resurse bugetare pentru a plăti contribuția Consiliului Local la lucrarea de alimentare cu apă la sate”, relatează Severus Militaru. Parlamentarul îl critică pe primarul din Motru, care nici după trei ani de zile nu a aprobat bani pentru realizarea alimentării cu apă. ”Această alimentare cu apă a stagnat și din câte înțeleg o parte din banii din împrumut se vor duce și pentru cofinanțarea acestui proiect, ceea ce nu este un lucru rău, dar am o întrebare retorică. Oare de trei ani, de când este începută această lucrare, nu au fost capabili ca și consiliul local, ca și primărie, să prevadă acești bani în buget-”, se întreabă Severus Militaru.

ÎNTÂLNIRE

”Voi avea o întâlnire cu consilierii locali din Motru să dezbatem pe fiecare punct acest buget și vom avea un cuvânt de spus. Dacă lucrurile se vor dovedi că sunt necesare, acest împrumut mi se pare totuși destul de mare la veniturile bugetului local al municipiului Motru. Dacă domnul primar ne va convinge poate vom vota pentru, dacă nu reușim să ne convingem că nu este bun pentru Motru vom vota împotrivă. În ceea ce privește ștrandul eu zic că este un lucru bun pentru Motru pentru că cetățenii se duc în alte județe să se recreeze”, susține Severus Militaru.

PROPUNERE

”Eu am venit cu o propunere mult mai bună, și anume de a finanța o lucrare mult mai bună, în sensul că ar putea finanța pe o perioadă mult mai lungă bugetul local, și anume o piscină care ar funcționa tot anul, nu numai două-trei luni pe an. Eu am propus această treabă primarului, se pare că dumnealui a inițiat un proiect de hotărâre, dar are ca prioritate dumnealui acest ștrand”, mai menționează Severus Militaru.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: