Primarul din Plopşoru îşi ia gândul de la primărie nouă

Angajaţii primăriei Plopşoru trebuie să-şi mai desfăşoare încă mult timp activitatea în actualul sediu al primăriei şi asta pentru că planurile primarului de a construi primărie nouă s-au cam dat peste cap. Se pare că ridicarea noului sediu era strâns legată de construirea unei noi termocentrale în comună, lucru care s-a amânat pentru nu se ştie cât timp.

Primarul comunei Plopşoru, Petre Grigorie, este negru de supărare şi asta pentru că toate planurile lui de a se muta în primărie nouă s-au cam năruit în ultima vreme. Acesta va fi obligat de împrejurări să rămână în actualul sediu încă mult timp, deşi are terenul pentru a construi noul sediu al primăriei în satul Sărdăneşti. Construcţia primăriei era strâns legată de construirea unei noi termocentrale tot în Sărdăneşti, investiţie ce urma să fie realizată de Energy Holding. Aceştia se pare că s-au răzgândit în privinţa construcţiei şi nu se mai arată la fel de interesaţi ca la început. „La ultimele discuţii au lăsat-o mai moale, au spus că să mai vadă cum mai merg lucrurile, că nu au bani să demareze acum. La început s-au arătat foarte interesaţi, dar acum ne-au dat de înţeles că o amână pentru nu ştiu cât timp”, a declarat Petre Grigorie, primarul comunei Plopşoru.

Amânarea construcţiei i-a năruit visele primarului care miza pe taxa de autorizare pentru a-şi face primărie nouă. „Noi când am gândit ridicarea unei noi primării am mizat pe taxa de autorizare dar acum nu ştiu ce să mai zic că depindem în totalitate de ei pentru că noi nu avem fonduri. Era o sursă sigură de venit noi fiind o comună mică”, a precizat Grigorie Petre.

Singura speranţă a primarului este ca Energy Holding să găsească resursele financiare pentru a demara construcţia termocentralei şi astfel şi angajaţii primăriei Plopşoru să se mute cu sediul în satul Sărdăneşti. „Sperăm să vină timpuri mai bune, suntem legaţi de ei în acest moment, noi mizam pe taxa de autorizare dar dacă au amânat o să mai continuăm în sediul actual”, a declarat Petre Grigorie.

Situaţia este cu atât mai îngrijorătoare pentru primarul din Plopşoru cu cât sediul actual în care îşi desfăşoară activitatea aparţine moştenitorului familiei Tătărăscu şi mai are la dispoziţie mai puţin de un an pentru a se muta potrivit unei dispoziţii obţinute de moştenitor. În cazul în care acesta nu va avea posibilitatea să se mute în acest termen, va continua în baza unui contract de închiriere.   

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: