Primarul din Stăneşti, acuzat de tentativă de fraudă electorală

Scandal cât casa, ieri seara, între primarul USL din Stăneşti, Vasile Pârvulescu, şi contracandidaţii săi. Pârvulescu şi un consilier local USL sunt acuzaţi de contracandidaţi că încearcă să fraudeze alegerile, folosind buletine de vot false. Candidaţii PNŢCD şi PP-DD la Primăria Stăneşti, susţin că l-au găsit în circumscripţia electorală din sediul primăriei, pe primarul în exerciţiu, alături de şefa organizaţiei de femei a PSD Stăneşti şi o altă localnică, având asupra lor mai multe buletine de vot, în xerocopie. De aici a izbucnit scandalul care a fost aplanat de către poliţiştii sesizaţi prin Serviciul de Urgenţă 112.

Contracandidaţii primarului USL Vasile Pârvulescu susţin că acesta încerca să fraudeze scrutinul folosindu-se de respectivele buletine de vot, care aveau însemnul ”VOTAT” în rubrica destinată USL. Respectivele copii erau pregătite pentru a fi oferite alegătorilor şi se aflau în unul dintre birourile Primăriei Stăneşti. De teama unei fraude electorale, şeful de campanie al candidatului PNŢCD la Primăria Stăneşti a sesizat Poliţia prin 112. la faţa locului s-a deplasat o echipă de poliţişti care a demarat cercetări. La scurt timp după sosirea poliţiei la faţa locului a apărut şi primarul Vasile Pârvulescu, moment în care spiritele s-au încins. Contracandidaţii s-a certat ca la uşa cortului, spiritele fiind cu greu calmate de poliţişti.

Pârvulescu spune că este nevinovat

Primarul Vasile Pârvulescu a declarat că respectivele xerocopii erau după specimene ale buletinelor de vot, iar scopul era acela de a orienta electoratul. Atât el, cât şi consilierul USL care îl însoţea pe edil a susţinut că nu au avut niciun fel de intenţie de a frauda votul şi oricine are dreptul de a solicita respectivele specimene pentru a-şi orienta electoratul. În schimb, contracandidaţii lui Pârvulescu susţin că sigur primarul voia să facă mişmaşuri cu respectivele înscrisuri, una dintre ipoteze fiind aceea că o xerocopie urma să fie înmânată alegătorilor, iar buletinul valid urma să fie ştampilat de reprezentanţii USL.

Poliţia: Nu e faptă penală!

Conflictul s-a încheiat imediat după ce primarul Pârvulescu a părăsit circumscripţia electorală. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că nu este vorba despre o faptă penală, dat fiind faptul că respectivele documente erau xerocopii ale unor specimene de buletine de vot anulate, eliberate în acest scop de autorităţile în drept. Incidentul a fost anunţat prin Serviciul de Urgenţă 112, iar purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Daniel Tică, a precizat că sesizarea nu se confirmă. Cei care au reclamat incidentul pot sesiza însă Biroul Electoral Judeţean, dar s-au arătat descurajaţi de faptul că poliţia nu a dispus nicio măsură în acest sens.

Vizualizări: 225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: