Primarul din Turceni va organiza tombola declarată ilegală de Prefectură

Instituția Prefectului Gorj consideră hotărârea aprobată de Consiliul Local Turceni ca fiind ilegală pentru că încalcă principiul egalității la vot. Primarul din Turceni, Ion Iordache nici nu vrea să audă astfel de motive și spune că tombola se va organiza în ziua stabilită indiferent de consecințe.

Hotărârea Consiliului Local Turceni prin care consilierii au aprobat suma de 100.000 lei pentru organizarea unei tombole chiar în ziua alegerilor este considerată ilegală de reprezentanții serviciului Legalitate Acte din cadrul Instituției Prefectului. Șeful serviciului, Liviu Diaconescu, a declarat că această hotărâre încalcă principiul egalității la vot. ”Ca urmare a verificărilor se prefigurează ca fiind nelegală această hotărâre deoarece se creează o discriminare a altor cetățeni față de cetățeni din Turceni. Considerăm că nu este normală și legală organizarea acestei tombole chiar în ziua alegerilor. O vom ataca în contencios administrativ”, a declarat Liviu Diaconescu.

Primarul Ion Iordache nu vrea să renunțe la organizarea tombolei. Spune că Instituția Prefectului nu decide cum cheltuieşte primăria banii. ”Oamenii ne-au ales pe noi să le respectăm cerințele, este voința lor așa că o vom pune în aplicare pe răspunderea noastră și ne asumăm toate consecințele dar vă spun eu că este legală”, a declarat primarul din Turceni, Ion Iordache.

PROCEDURI

Cert este că deşi reprezentanţii Prefecturii spun că hotărârea se suspendă de drept în momentul atacării ei în contencios administrativ, primarul a declarat ieri că înainte de a fi atacată mai sunt multe alte proceduri de făcut. ”Eu știu că procedura este mult mai lungă până la a fi atacată dar oricum nu ne sperie pentru că avem deja solicitări din partea mai multor sponsori și tot vom organiza tombola”, a precizat Ion Iordache.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: