Primarul doreşte ca CSM Târgu Jiu să fie un exemplu pentru sportul gorjean

Primarul Municipiului Târgu Jiu doreşte ca noul club al primăriei să fie folosit ca un exemplu de toate cluburile locale. Susţinător al sportului în general, mai ales al sportului juvenil, edilul îşi doreşte foarte mult ca tinerii şi copiii pasionaţi de fotbal să se poată pregăti la Târgu Jiu cu antrenori locali.

În urmă cu câteva săptămâni, edilul din Târgu Jiu a declarat că este dispus să închirieze Stadionul Municipal clubului Pandurii pe o sumă modică, chiar de 1 leu, cu aceleași facilități de care Pandurii s-a bucurat şi până acum, dar cu condiția de a se renunța la contractul de comodat. Pandurii, în schimb, chiar dacă ar dori să renunţe la acest contract de comodat, nu ar mai putea să o facă, fiind un proces deschis de creditorii clubului, în ideea că vor ajuta echipa să meargă mai departe şi să poată evolua în cele mai bune condiţii.

Totuşi, dorinţa edilului de a ajunge la o cale de mijloc este de apreciat, mai ales că Marcel Romanescu se gândeşte la viitorul copiilor care vor să facă sport, şi mai ales fotbal: „Mereu am susținut sportul în municipiul nostru. Ce dovadă mai clară aș putea avea, în acest sens, decât proiectul meu de suflet – Clubul Sportiv Municipal? Mi-aș dori ca CSM să fie un exemplu pentru proiectele viitoare. Municipiul Târgu Jiu are nevoie de fotbal. Vrem ca toți copiii noștri pasionați de fotbal să fie pregătiți aici, de antrenori de la Târgu Jiu, pentru că avem antrenori foarte capabili”.

Pe lângă Stadionul Municipal din Târgu Jiu, unde şi municipalitatea a contribuit cu o parte din finanţare, primăria s-a mai implicat acum şi în amenajarea unei baze sportive la Debarcader, pe terenurile Universităţii din Târgu Jiu: „Am investit și vom continua să investim în bazele sportive din municipiu, de aceea construim o baza sportivă cu teren de fotbal omologat în Debarcader. Avem nevoie de sport, avem nevoie de oameni care să pregătească tinerii sportivi ai municipiului Târgu Jiu și avem nevoie de spectacol sportiv de calitate. Eu consider că putem ajunge la o înțelegere dacă pornim de la aceste premise”.

Baza sportivă din Debarcader, respectiv terenul de fotbal, ajunsese în ruină în urmă cu câţiva ani, la fel cum ajunsese şi stadionul din Târgu Jiu atunci când a fost preluat de clubul Pandurii prin contractul de comodat.

Un pasionat antrenor de fotbal, dintre cei la care face referire şi edilul, a avut atunci iniţiativa de a arăta comunităţii că acolo, la Debarcader, poate fi amenajat un teren unde să se poate pregăti copii din localitate. Constantin Andriucă a făcut chiar şi demersuri de a moderniza cu forţe proprii acel teren unde a pregătit o perioadă grupe de copii.

Galerie foto



Vizualizări: 470

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: