Primarul Gâlceavă trimite cetăţenilor SMS-uri cu starea vremii

Primarul din Turceni este în pas cu tehnologia. Edilul a găsit o metodă simplă şi eficientă prin care anunţă cetăţenii cu privire la schimbarea vremii sau despre facilităţile pe care le pot avea la plata impozitelor şi taxelor locale. Campania l-a ajutat foarte mult pe Dumitru Gâlceavă să-şi pună la punct agenda telefonică, în sensul că aproximativ 600 de cetăţeni din Turceni primesc mesaje cu starea vremii pentru a nu fi luaţi prin surprindere.

               

După ce a ieşit primar, acesta s-a gândit să păstreze legătura cu cetăţeanul şi, pentru început, foloseşte această relaţie pentru a le comunica avertizările meteorologice. “Ideea mi-a venit atunci când am început să primim mesaje de la ISU cu avertizările meteorologice şi neavând un sistem bine pus la punct prin care să anunţăm cetăţenii, am decis să facem o bază de date şi să le trimite cetăţenilor mesaje când sunt conduri de căldură, de furtuni. Aceştia au animale în câmp, lucrări agricole şi să ştie oamenii să-şi planifice totul şi să nu aibă probleme“, a declarat Dumitru Gâlceavă.

Primarului nu i-a fost deloc greu să formeze un grup de aproximativ 600 de cetăţeni pe telefonul mobil, iar în caz de avertizări meteo îi anunţă imediat. “De la unii cetăţeni am făcut rost de numerele de telefon după ce am dat un anunţ în ziar că cei care vor să fie informaţi despre starea vremii şi ce se întâmplă prin localitate să ne aducă numerele de telefon. Am mai luat numere şi când am fost în campanie şi am mers din casă în casă. În baza de date sunt acum aproximativ 600 de persoane din toate zonele localităţii. Avem un număr de telefon alocat pentru acest lucru şi o persoană care se ocupă de expedierea mesajelor atunci când este nevoie. I-am mai anunţat prins SMS şi despre facilităţile pe care le au la plata impozitelor şi taxelor locale”, a explicat noul primar.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: