Primarul Gogălniceanu și alte cinci persoane, urmăriți penal

Judecătoria Tg Jiu a admis, astăzi, plângerea Grupului de Acțiune în Interes Public, depusă împotriva rezoluției Parchetului General de scoatere de sub urmărire penală a primarului Vasile Gogălniceanu și a altor cinci persoane implicate în realizarea alimentării cu apă din comuna Turcinești. Prin sentința penală pronunțată azi de judecătorul Mihai Merișescu, cauza se returnează la Parchetul General în vederea redeschiderii urmăririi penale.

Este pentru prima dată, în Gorj, când o organizație non-guvernamentală se implică într-o cauză penală. Președintele GAIP, Narcis Daju, a dublat investigația - serial despre alimentarea cu apă de la Turcinești cu demersuri în justiție și la nivelul Prefecturii Gorj.

Interesant este că sentința pronunțată de judecătorul Merișescu îl pune într-o poziție ridicolă pe prefectul de Gorj, Radu Teodorescu, care, în ciuda dovezilor clare care arată că așa-numitul lot Turcinești continuă șirul ilegalităților, a mușamalizat totul, abdicând de la obligațiile sale de reprezentant al guvernului în teritoriu.

Vom reveni, pe larg, în ediția de vineri a ziarului nostru.

Vizualizări: 47

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima ora:

Citește și: