Primarul Mihuţescu vrea să fie vice la PSD Gorj

Unul dintre primarii social-democraţi din judeţ care aspiră la o funcţie importantă de conducere în partidul ce-l va avea pe Florin Cârciumaru în fruntea sa şi în următorii patru ani este edilul din Baia de Fier. Constantin Mihuţescu a confirmat oficial faptul că îşi va depune candidatura pentru un post de vicepreşedinte, fiind cam singurul din zona submontană de est a judeţului care are o asemenea aspiraţie politică. El este deja vicepreşedinte, interimar, al PSD Gorj, după ce la începutul anului a fost numit în funcţia respectivă, alături de alţi câţiva social-democraţi, printre care şi Laurenţiu Ciurel şi Bebe Ionică Viorel.

Spre deosebire de fostul director general al Complexului Energetic Rovinari sau de omul de afaceri Ionică, Mihuţescu are vechime în partid, este fondator al organizaţiei de la Gorj şi spune că numirea sa în funcţia de vicepreşedinte la începutul anului nu a fost deloc una întâmplătoare. El a candidat şi la alegerile anterioare din partid pentru funcţia de vicepreşedinte, deasupra sa trăgându-se linie, motiv pentru care acum a şi fost primul care a fost validat pe un asemenea post şi pentru care nu au existat comentarii. Mihuţescu nu este însă singurul primar al PSD Gorj care aspiră la o asemenea funcţie de conducere,  şi alţi edili social-democraţi având aspiraţii similare. Primarii din Bustuchin şi Leleşti, Ion Ciocea şi Marian Rotaru, dar şi primul gospodar din Motru, Dorin Hanu, aspiră la o funcţie de vicepreşedinte, unii dintre ei având în plan încă din 2008 o candidatură la un post de deputat pe colegiul pe care îl reprezintă.

Alegerile din PSD Gorj sunt programate pentru săptămâna viitoare, la funcţia de preşedinte existând un singur candidat, respectiv Florin Cârciumaru. Bătălia cea mare se duce pentru ocuparea celor 15 posturi de vicepreşedinţi, dar şi a celor de secretari executivi, în luptă anunţându-se deja mai mulţi consilieri judeţeni, care, de asemenea, aspiră la un pas înainte în perspectiva viitoarelor alegeri locale şi parlamentare din 2012.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: