Primarul Pavel, amendat cu 2000 de lei pentru (ne)deszăpezire

Primarul de la Peştişai, Florin Pavel, este primul primar care a fost pedepsit pentru ignorarea avertizărilor meteorologice şi a troienelor din comună. Pentru că şi-a permis să-l ignore pe prefectul Liviu Andrei şi nu a deszăpezit drumurile, primarul Pavel a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 21 de milioane de lei vechi.

Supărarea lui Liviu Andrei pe primarul din Peştişani nu a trecut! Câteva zile la rând primarul nu i-a mai răspuns prefectului la telefon, dar s-au întâlnit după ce prefectul a mers la Peştişani. Pentru că statutul nu-i permite să aplice sancţiuni, a cerut poliţiei să facă acest lucru. „În calitate de preşedinte al comitetului, eu nu pot dispune aplicarea de sancţiuni, însă poliţia poate face acest lucru, ceea ce s-a şi întâmplat, pot doar să vorbesc despre dumnealui într-un mod negativ. Primarul din Peştişani a fost sancţionat, iar la fel vor păţi şi alţi primari care nu intervin prompt pentru deszăpeziri. Situaţia de la Peştişani a fost una deosebită. Am găsit acolo tronsoane de drum pe care nu se putea circula deloc, deşi primarul putea trimite măcar o dată pe zi un utilaj către satele izolate, iar atunci lucrurile ar fi stat altfel. Trebuie să îşi facă datoria”, a declarat prefectul de Gorj, Liviu Andrei.

Astfel, Florin Pavel a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 21 de milioane de lei vechi pe motiv că nu a asigurat accesul rutier de la Hobiţa la Seuca. Va contesta amenda, iar martor îl va pune pe însuşi prefectul de Gorj. „L-am întrebat pe domnul prefect dacă a cerut poliţiei să mă sancţioneze însă dumnealui nu recunoaşte. Am primit luni o sancţiune de 21 de milioane de lei vechi pentru că nu am asigurat accesul rutier pe tronsonul Hobiţa-Seuca, când nu se poate vorbi în aceste condiţii de acces rutier. O să contest această sancţiune şi o să-l pun martor chiar pe prefect, pentru că a văzut şi dumnealui că nu se putea face nimic, dar cum să ceară accesul rutier- ”, a declarat Florin Pavel, primarul din Peştişani.

Supărarea dintre cei doi a început de la sfârşitul săptămânii trecute, când prefectul Liviu Andrei nu a reuşit să dea de primarul din Peştişani, pentru că acesta din urmă nu-i mai răspundea la telefon.

UTILAJE

Prefectul Liviu Andrei a declarat ieri că a vorbit la CE Turceni, iar conducerea i-a promis că două utilaje de acolo vor ajunge la Seuca, pentru a deszăpezi drumul.

Vizualizări: 64

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: