Primarul şi vicele din Motru, trimişi în ţările calde

Ilie Petrescu, liderul Partidului Conservator, îi trimite pe primarul Hanu și pe vicele Dobrică în țările calde, revoltat fiind de majorarea gigacaloriei în Motru. Acesta le-a transmis la postul Radio Infinit că batjocoresc oamenii săraci și bolnavi prin mărirea cu 45% a tarifelor la apă și căldură, motiv pentru care ar trebui să le fie rușine. Primarul Dorin Hanu îi răspunde lui Petrescu că ”e vai mama lui” și nu vrea să intre în polemici cu acesta.

Majorarea cu 45% a tarifelor la căldură și apă caldă este o măsură prin care autoritățile din Motru îi sfidează și îi batjocorește pe cei 4000 de pensionari, care în această iarnă nu vor avea cu ce să își achite facturile. ”În Motru sunt 4000 de pensionari. E o sfidare totală a autorităților locale față de aceștia, din care o mare parte dintre ei au lucrat în minerit și sunt cu probleme de sănătate. O parte din această categorie socio-profesională a lucrat în învățământ și este batjocorită de forma asta de majorare a gigacaloriei. Eu cred că acest lucru ar trebui să dea de gândit celor care au responsabilitatea orașului Motru, pentru că lucrurile acestea nu se fac cum se fac în Motru. Mai atrag atenția că mai vine cu un proiect de hotărâre să majoreze cu 40% impozitele pentru cei privați”, spune Ilie Petrescu, licerul PC. Și asta după ce trei ani de zile prețurile au tot crescut, cu 20% la gunoi, iar la apă prețul a ajuns la 4 lei. Iar acest lucru nu are legătură cu USL-ul sau cu alte aspecte politice. ”Am ajuns cu apa și cu gigacaloria cea mai scumpă. În ce direcție vrea să îndrepte orașul- Aici nu face parte din acel USL”, mai spune Petrescu.

Bilete în țările calde

Autorităților din Motru Petrescu le transmite să le fie rușine, iar pentru că în această iarnă nu o să fie căldură vrea să le ia bilete de avion să plece din Motru în țările calde. ”Un singur lucru știu. Că oamenii nu trebuie să fie loviți în această perioadă grea cu un preț de 50% la gigacalorie. Eu cred că pe chestia asta să le fie rușine. Locuiesc în Motru și beneficiez de aceeași temperatură ca și în exterior. Adică dacă stăm afară e ca și în casă. Copiii la școlile generale stau în frig. Au venit părinții și mi-au spus că le-au răcit copii pentru că stau în frig. Vreau să responsabilizăm această autoritate care trăiește nu pe picioare, ci cu avionul și trebuie să le dăm două bilete să îi trimitem în zona caldă pentru că Motru nu are posibilitate de căldură”, este de părere Ilie Petrescu.

Cel mai mic preț din țară

Primarul Dorin Hanu din Motru apreciază că prețul de 160 lei al gigacaloriei din Motru este cel mai scăzut din țară, așa că Petrescu vorbește fără să gândească. Nici nu intră în polemici cu liderul PC pentru că e vai mama lui. ”Nu mă interesează declarațiile lui Petrescu. Petrescu vorbește cum a vorbit toată viața, fără să gândească. El trebuie mai întâi să judece și apoi să scoată din gură. E cel mai mic preț din țară. În restul zonelor depășește 160 lei. Dar e foarte ușor să denigrezi, să arăți cu degetul către autoritatea locală care încearcă prin tot felul de măsuri să protejeze pe cei săraci. Nu intru în polemici cu domnul Petrescu. Domnul Petrescu e vai mama lui”

CĂLDURĂ

Dorin Hanu mai spune că în fiecare an la Motru căldura s-a pornit de la 1 noiembrie datorită faptului că de atunci se dau ajutoarele de căldură, iar 60% din populație are ajutoare la căldură.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: