Primarul Sorin Bucurescu, suspendat din PSD

Sorin Bucurescu a obținut o mică victorie în instanță la sfârșitul zilei de miercuri, când magistrații au decis să nu mai prelungească arestul la domiciliu decis pentru el și omul de afaceri Mihai Rămescu, dar pentru primarul din Slivilești trimiterea sa în judecată de către procurori a însemnat și suspendarea din PSD.

Conform șefului PSD Gorj, Florin Cârciumaru, trimiterea în judecată a unui membru al partidului aduce automat suspendarea acestuia din calitatea de membru, excluderea fiind luată doar în cazul unei condamnări definitive de către instanțele de judecată. Măsura excluderii automate este prevăzută doar în statutul PDL, partid care a prevăzut atunci când era la putere că orice membru al său care are probleme cu legea își pierde din start calitatea de membru.

În cazul în care Bucurescu va fi găsit nevinovat de către instanțele de judecată el va putea reveni în partid fără probleme, deși până atunci vor trece ani de zile. Singurul primar PSD din Gorj care și-a pierdut până acum calitatea de membru de partid a fost Constantin Pârvulescu, de la Fărcășești, condamnat la 7 ani de pușcărie pentru infracțiuni de corupție. Deocamdată Bucurescu și-a pierdut doar calitatea de primar, fiind suspendat din funcție după ce a fost luată măsura arestului la domiciliu față de el. Decizia judecătorilor prin care este înlocuit arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar nu este una definitivă, așa că, deocamdată, primarul nu are prea multe motive de a-și face planuri pentru a reveni la primărie.

Bucurescu a fost trimis în judecată de procurori împreună cu o subordonată a sa, alături de omul de afaceri Mihai Rămescu și soția acestuia. Reprezentanții Primăriei sunt acuzați că l-au ajutat pe afacerist să legalizeze o construcție ridicată fără acte, în schimbul căreia a fost despăgubit de unitatea minieră din zonă cu aproape 680.000 de lei. Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu, iar audierile propriu-zise vor începe după Paști.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: