Primarul Voica nu vrea să-i plătească orele suplimentare directoarei şcolii

Primarul Ion Voica din Săcelu nu vrea să-i plătească orele suplimentare directoarei școlii din localitate, Ileana Corobea, deoarece consideră că este ilegal. Primarul spune despre profesorii din Săcelu că încearcă să eludeze legea și chiar le transmite că își vor primi salariile atunci când înțeleg că trebuie să depună documentele necesare. Pe de altă parte, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj spun că este o nedreptate ceea ce se întâmplă la școala din Săcelu.

Primarului din Săcelu nu îi convine că directoarea școlii primește indemnizație de conducere și mai are și ore suplimentare pentru care vrea bani în plus la salariu. Primarul spune că profesorii încearcă să încalce legea și vor primi banii atunci când vor depune actele solicitate, cum se face la primărie. ”Nu se pune problema să vreau eu sau să nu vreau eu. Își vor primi salariile profesorii în condițiile în care înțeleg că lunar trebuie să depună documente. Asta însemnă lista de pontaj întocmită, statul de funcții și statul de plată, așa cum se face la primărie. Am constat în mai multe rânduri că încearcă să eludeze legea, în sensul că directorul de școală a primit decizie, primește indemnizație de conducere, dar mai are și ore suplimentare, ceea ce cred eu că excede cadrului legal”, spune primarul Ion Voica din Săcelu. Cei de la Inspectoratul Școlar Județean Gorj consideră însă că este o nedreptate ce se întâmplă la Săcelu, având în vedere că efectuarea unui număr de ore suplimentare este permisă de lege. ”Este perfect legal ca directorul să primească și ore suplimentare. Directoare de la Săcelu are șase ore la plata cu ora, atât îi permite legea, nu excede în niciun fel cadrul legal. De asemenea, acesta nu poate să fie un motiv pentru ca dascălii de la Săcelu să fie pedepsiți prin neîncasarea la timp a salariului. Cert este că este o nedreptate. Nu știu dacă este un abuz, dar este o nedreptate, în condițiile în care acesta este singurul caz din județ. Nu mai există astfel de cazuri, în care să existe o comunicare proastă între conducerea unității de învățământ și primărie”, spune Gheorghe Mitescu, inspectorul școlar general adjunct al ISJ Gorj.

FINANŢARE

Primarul are ceva de spus și când vine vorba de modul în care vor fi finanțate în acest an  unitățile de învățământ, mai ales că de la Revoluție nimeni nu s-a gândit la unitățile de învățământ de pe raza comunei. ”A intrat în vigoare Legea Educației și directorul școlii are obligația să încheie un contract de management cu primarul comunei. Acest contract de management cuprinde tot ceea ce dorește să facă directorul de școală la nivel de școală, cum ar fi investițiile pentru că o să vină perioada în care investițiile vor intra în derulare în baza licitațiilor pe care le vor face directorii de școală și la Săcelu cam nimeni nu s-a gândit timp de 22 de ani, de la Revoluție, să aibă grijă de școlile din Săcelu.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: