Primarul vrea să mute grădinița, educatoarea se opune

O problemă simplă pare destul de greu de rezolvat. Se întâmplă în comuna Bengești-Ciocadia, acolo unde autoritățile locale vor să mute grădinița în corpul școlii pentru a reduce cheltuielile în timpul iernii, numai că educatoare se opune. Primarul a cerut sprijinul Inspectoratului Școlar Gorj pentru a rezolva această problemă.


Este vorba de grădinița din satul Bălcești, care funcționează într-o clădire veche, monument istoric, și care deservește 10 preșcolari. Pentru că aici nu se pot face multe modificări, autoritățile locale vor să mute preșcolarii la o distanță de 300 de metri, în corpul școlii din sat, numai că nici educatoarea și nici directorul nu sunt de acord cu propunerea. 

”Este o grădiniță care funcționează într-o clădire monument istoric. Aici nu avem nici grupuri sanitare la standardele cerute și nici nu putem face multe modificări pentru că nu ne permite legislația. Pentru a evita niște cheltuieli inutile în timpul iernii cu încălzirea și electricitatea, pentru că sălile sunt înalte și consumul de căldură e mare, am propus mutarea celor 10 copii la școala din Bălcești, acolo unde beneficiază de toate condițiile. Nu îmi permit să țin o grădiniță deschisă pentru 10 copiii că așa vrea educatoarea”, a declarat Victor Geogia, primarul din Bengești Ciocadia.

Pentru că nu a găsit înțelegere pe plan local, edilul va cere sprijinul Inspectoratului Școlar Gorj. ”O să merg la Inspectoratul Școlar ca să rezolv problema. Eu nu pot să îmi bat joc de bani, când toți spun să facem economii, că așa vrea educatoare. Acolo sunt multe interese, e normal ca educatoarea să nu stea sub ochii directorului ca să vadă el când vine și când pleacă. Ea nici nu vrea să audă de mutarea grădiniței. Cu directorul nu se poate discuta. Nu știu profesional cât e de pregătit, dar managerial este zero. Educatoarea vrea libertate, directorul liniște, dar asta nu pe banii primăriei. O să cer sprijin la ISJ să intervină pentru a rezolva problema. Eu nu pot să bag bani grei, să fac grupuri sanitare la grădinița asta sau să suport cheltuielile la iarnă”, a mai spus edilul din Bengești Ciocadia.

Primarul a propus chiar și pauzele preșcolarilor să nu se suprapună cu cele ale elevilor ca să nu existe probleme.

Vizualizări: 1,861

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: