Primul investitor ajuns pe raza comunei Dănciuleşti

Autoritățile locale din comuna Dănciulești au așteptat ani buni până când un investitor a ajuns în localitate, iar acum profită la maxim de această oportunitate. Este vorba de o firmă care va amplasa aici o sondă de foraj petrol, iar din banii care vor ajunge la bugetul local administrația publică vrea să facă studii de fezabilitate pentru o serie de investiții viitoare de care localitatea are nevoie.

În comuna Dănciulești nu a ajuns până acum niciun investitor care ar putea aduce anumite beneficii comunei. Acum societatea Petrom vrea să amplaseze aici  o sondă de foraj, iar autoritățile locale vor avea de câștigat. Şi localnicii au anumite beneficii de pe urma acestei lucrări care va începe anul acesta la Dănciulești. „Vreau să vă spun că noi nu am avut niciodată un investitor mare aici în comună. Acum au venit cei de la Petrom și acest lucru ne bucură foarte mult. Vor să amplaseze o sondă în satul Bibulești. Pe lângă faptul că se vor crea câteva locuri de muncă, iar oamenii care au terenuri acolo vor avea de câștigat în baza contractelor de închiriere pe care le-au semnat, ajung și la primărie ceva bani. Nu știm suma exactă, dar deja ne-am gândit ce facem cu acești bani. O să face studii de fezabilitate pentru modernizarea drumurilor și pentru sistemul de canalizare și alimentare cu apă. Ei au vrut să le închiriez un drum reabilitat, dar nu am fost de acord și trebuie să-și facă ei o altă cale de acces. Cel mai probabil în această primăvară o să înceapă lucrările”, a precizat Ion Andronescu, primar.

Vrea investiții pe fonduri europene

Primarul din Dănciulești vrea să fie pregătit cu studii de fezabilitate și proiecte pentru a obține fonduri europene sau să facă unele investiții prin Grupul de Acțiune Locală din care face parte și localitatea pe care o conduce. Edilul nu mai vrea în ruptul capului bani guvernamentali. „Nu vreau să mai aud de fonduri guvernamentale. Nu mai iau bani de la Guvern pentru nimic în lume. Este cea mai mare prostie. Sistemul în care ei fac decontarea este unul care lasă de dorit, iar de suferit a avut mereu primăria. Dacă o să fac investiții voi face cu fonduri europene sau prin GAL, pentru că este mult mai eficient așa”, a mai spus primarul din Dănciulești.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: