Principalul creditor de la Pandurii cere doar 10% din datorii

Pandurii Târgu Jiu poate de acum să spere la un viitor mai bun, după ce a câştigat în ultima instanţă procesul cu membrii asociaţi. Va urma pentru clubul gorjean o perioadă în care se vor achita datoriile dar unul dintre principalii creditori, fostul preşedinte Marin Condescu, spune că va cere doar 10% din creanţă, deşi are de luat un milion de euro, bani câştigaţi anterior în instanţă.

Aflat încă de la finalul anului 2016 în insolvenţă, clubul Pandurii va începe de acum reorganizarea şi va putea vorbi de planuri de viitor îndrăzneţe. Despre o posibilă revenire în Liga 1 a mai vorbit şi cu alte ocazii fostul preşedinte Marin Condescu, dar nimeni nu a crezut că acest lucru va putea deveni posibil. Echipa care în  2013 devenea vicecampioana României și juca în grupele Europa League are de apărat un nume şi un palmares pe care nici o echipă din Gorj nu l-a dobândit, şi chiar foarte puţine echipe din România se pot lăuda că au jucat într-o fază atât de sus în Europa League.

În calitate de principal creditor al clubului Pandurii, Marin Condescu a anunţat deja că nu va solicita clubului decât 10% din creanţa stabilită de instanţă că i se cuvine, pentru a ajuta echipa să achite cât mai multe datorii şi să poată începe reorganizarea. ”S-a făcut, în sfârșit, dreptate! După mai bine de 3 ani prin tribunale, am primit ceea ce ni se cuvenea. Nu mai contează acum că a durat atât, deși am pierdut ani, în care puteam reveni în Liga 1 dacă primeam banii la timp! Nu-i timpul pierdut. Urmează să ne reorganizăm și să revenim înapoi unde ne e locul, în Liga 1”, a spus Marin Condescu pentru liga2,ro, precizând că următorul pas va fi plata creditorilor: „Urmează ca toți creditorii să-și primească restanțele. Eu am de primit 1 milion de euro, dar voi solicita să iau doar 10 la sută! Vedem dacă și ceilalți acceptă o sumă mai mică, fiindcă datoriile totale sunt destul de mari”.

Fostul preşedinte are de recuperat aproape un milion de euro de la Pandurii, reprezentând salariile și bonusurile de performanță neprimite pentru perioada 2005-2014 dar şi banii cu care a împrumutat clubul.

Pe plan sportiv, Pandurii se află pe ultimul loc în Liga 2, 20, cu doar 10 puncte, fiind la egalitate cu Aerostar Bacău, echipă care are un golaveraj mai bun. În ultima etapă a sezonului regulat, Pandurii joacă pe teren propriu, duminică, de la ora 18:00, cu Unirea Slobozia.

Vizualizări: 4,712

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: