PRM îşi deschide uşile pentru Fugaru, Morega şi Popeangă

Corneliu Ciontu, secretarul general al Partidului România Mare, a venit vineri la Târgu Jiu însoţit de o echipă a Biroului Permanent Naţional. Scopul vizitei a fost acela de a demara acţiunile în vederea revigorării partidului. Ciontu speră că PRM va avea reprezentanţi în Parlamentul European, fiecare filială trebuind să-şi stabilească eventuali candidaţi până pe data de 15 noiembrie. Potrivit lui Ciontu, PRM îşi va deschide uşile pentru foştii membri marcanţi, precum Ion Fugaru, Dan Ilie Morega şi Petre Popeangă. Ba mai mult, le promite sprijin în condiţiile în care vor dori să-şi depună candidaturile pentru funcţii politice importante.

Corneliu Ciontu s-a întâlnit la Târgu Jiu cu echipa Partidului România Mare, condusă de Dumitru Dascălu. În această perioadă, Ciontu împreună cu membri ai Biroului Permanent Naţional fac un tur prin ţară pentru a încerca să reînvie filiale locale. „Am venit în Gorj pentru a stabili care sunt priorităţile PRM. Suntem hotărâţi să refacem toate structurile din teritoriu. Vom munci mult pentru a putea intra în Parlamentul European cu peste 7 procente”, a declarat Corneliu Ciontu. Acesta a prezentat şi un calendar al acţiunilor programate pentru perioada următoare. „Din anul 2004 şi până în prezent, efectivele partidului au scăzut cu aproximativ 70%. Până la sfârşitul lunii septembrie, toate filiale trebuie să-şi facă o radiografie exactă în ceea ce priveşte situaţia membrilor de partid. Vrem un număr corect şi nu cifre umflate. În luna octombrie se vor organiza alegeri la nivel comunal, iar în primăvară vor avea loc alegeri la nivel de municipiu”, a mai precizat Corneliu Ciontu.

Foştii membri PRM pot candida la viitoare alegeri  

Secretarul general al PRM îi recheamă în partid pe foştii săi membri. Ba mai mult, promite sprijin pentru eventuale candidaturi mai multor persoane, precum Ion Fugaru, Dan Ilie Morega şi Petre Popeangă. „Fac apel către toţi foştii membri PRM să revină la matcă, aşa cum am revenit şi eu. Toţi cei care vor reveni în cel mult un an vor primi acea dispensă pentru a putea candida. Am luat această decizie tocmai pentru a reface PRM. Îi aşteptăm în rândul nostru pe Fugaru, Morega, Popeangă, Pigulea şi alţii. Dacă vor să candideze îi vom sprijini chiar şi pentru funcţia de preşedinte. Aşteptăm propuneri de la fiecare filială pentru alegerile europarlamentare. Totodată, vom anula toate sancţiunile aplicate în mod nestatutar de către Vadim Tudor”, spune Corneliu Ciontu. Acesta pare dispus să şteargă cu buretele neînţelegerile cu Gheorghe Bucălăete şi să reîntregească echipa. „L-aş invita pe tânărul Bucălăete să facă o analiză a actualei situaţii pentru a nu rămâne pe un drum înfundat. Îi recomand să discute cu cei pe care i-am împuternicit la centru şi dacă ei îi primesc în rândurile noastre, eu nu am nimic împotrivă. De regulă, sunt un om pacifist”, a declarat Corneliu Ciontu.

REFUZ

În momentul de faţă, Ion Fugaru refuză oferta PRM. „Am purtat discuţii cu reprezentanţii PRM-ului, însă deocamdată nu am acceptat oferta pentru că sunt membru PDL. În condiţiile în care mă vor exclude din PDL voi merge la PRM pentru că nu pot sta fără să fac politică. Cei de la PRM mi-au propus să fiu numit şi preşedinte interimat. M-a onorat propunerea lor şi le mulţumesc. Asta înseamnă că din punct de vedere politic încă mă menţin pe piaţă”, a declarat Ion Fugaru.

Vizualizări: 3,682

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: